Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Σοκ στην Αυστρία: Νίκη του ακροδεξιού υποψηφίου στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Σοκ στην Αυστρία: Νίκη του ακροδεξιού υποψηφίου στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών
O υποψήφιος του ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού Κόμματος των Ελευθέρων επικράτεί κατά πολύ έναντι των ανθυποψηφίων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία μετά την καταμέτρηση, αλλά και τα exit polls.
 Ο Νόρμπερτ Χόφερ συγκέντρωσε πάνω από 35% βάσει της μέχρι στιγμής καταμέτρησης περίπου στο 50% των εκλογικών τμημάτων.

Οι δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν και η δικαστικός Ίρμγκαρντ Γκρις ακολουθούν κοντά στο 20%, ενώ τους λιγότερους ψήφους φαίνεται να έχουν οι υποψήφιοι του δικομματικού κυβερνώντος συνασπισμού.
Ο  εκλογικός θρίαμβος του Νόρμπερτ Χόφερ συνιστά την καλύτερη επίδοση των Ελευθερών από τη σύστασή τους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η προηγούμενη ισχυρότερη επίδοση είχε φθάσει το ποσοστό του 27% στις εκλογές που καθόρισαν τη συμμετοχή της Αυστρίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να είναι πιο αμφίρροπος, καθώς οι Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν ή της Ίρμγκραντ Γκριν θα κάνουν τα πάντα για την πρώτη θέση.
Οι εκλογές κρίνονται ήδη ιστορικές αφού η εκλογή ενός πράσινου, ανεξάρτητου ή και ακροδεξιού στον προεδρικό θώκο δεν έχει προηγούμενο στην Αυστρία.

Ο λόγος που ο Νόρμπερτ Χόφερ  κατάφερε να πάρει εύκολα την πρωτιά είναι ξεκάθαρα η προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη χαρίζοντας έτσι το ποσοστό  32% έναντι 20% του δεύτερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger