Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΑΕΚΑΡΑ Καθάρισε τον ΠΑΟΚ και τώρα Ολυμπιακος!

Η Βασίλισσα εκανε το καθήκον τελειώνοντας τον ΠΑΟΚ με 61-54 χάρη και πάλι στη σιδερένια αμυνα της και τώρα πάει για την υπέρβαση

Ήταν να μην πάρει… φόρα! Η Βασίλισσα δίνοντας συνέχεια στο διπλό της Πυλαίας επικράτησε 61-54 του ΠΑΟΚ στο φλεγόμενο, μετά από καιρό, ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ζντοβτς έκαναν το καθήκον τους παίζοντας απίστευτη άμυνα, ενώ επιθετικά παρά την αστοχία, οι ‘κιτρινόμαυροι’ είχαν περισσότερες λύσεις παίρνοντας έστω και καθυστερημένα την πρόκριση για τα ημιτελικά κόντρα στον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα. Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ο Μαυροειδής με 10 πόντους-11 ριμπάουντ. Ακολούθησαν Κάρτερ (9), Μιλόσεβιτς (8) και Μπράουν (7) σε μια βραδιά που όποιος έπαιξε δεν υστέρησε σε κανέναν τομέα.       

Η αρχική πεντάδα για τον Γιούρι Ζντοβτς αποτελούταν από τους Δημήτρη Κατσίβελη, Τζέι-Κόβαν Μπράουν, Μαλίκ Χέρστον, Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Δημήτρη Μαυροειδή. Ο σέντερ της Ένωσης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έδειχνε ορεξάτη σε άμυνα και επίθεση, όμως ο ΠΑΟΚ παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο φάνηκε ότι δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει. Φτάνοντας στα μισά της πρώτης περιόδου, οι δύο ομάδες πορεύονταν χέρι-χέρι, με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται για πρώτη φορά στο 6’ χάρη στον Χάτσερ για το 10-8. Μάλιστα, ελέω της γενικής αστοχίας κρατήθηκαν μπροστά μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, πριν ο Έρικ γράψει το 14-13 και οι παίκτες πάνε στους πάγκους έπειτα από ένα νευραλγικό πρώτο… σετ. 
Στο ίδιο τέμπο και η δεύτερη περίοδος, με τις άμυνες να κυριαρχούν και μερικά «περίεργα»… σφυρίγματα να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση. Ο Ντούβνιακ βρήκε πρώτος τον στόχο για το 15-14, όμως η Βασίλισσα είχε άμεσες απαντήσεις πίσω από τα 6,75 με Καλαμπόκη και Μιλόσεβιτς για το 20-17 στο 12’. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μάρκοβιτς να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο σε 20-20 βάζοντας φωτιά στο ντέρμπι, όπου η κάθε επίθεση ήταν κρίσιμη. Απομένοντας 2:30για το ημίχρονο, ο κόσμος εξερράγη βλέποντας τους διαιτητές να δίνουν εύκολα τρεις βολές σε προσπάθεια του Τέπιτς υπό το βλέμμα του Μαυροειδή. Ένα 7-0 των Κάρτερ και Μιλόσεβιτς φάνηκε αρκετό, ώστε να αποβάλει το άγχος στην Ένωση που ξέφυγε με 29-24 στο 19’, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά επέστρεψε. Ο Τέπιτς ευστόχησε σε τρίποντο στα 58 δευτερόλεπτα και με το άκουσμα της κόρνας το ταμπλό έγραψε 29-27 υπέρ της ΑΕΚ. 
Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, ο Μαυροειδής με τρεις πόντους έγραψε το 32-27 στην μεγαλύτερη διαφορά της ΑΕΚ μέχρι εκείνο το σημείο. Με ένα νέο come-back, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 32-32 βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι, όπως και στον καυλωμένο κόσμο. Κάπως έτσι, η Βασίλισσα πήρε την ώθηση που επιζητούσε μήνες τώρα και στα μισά εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα. Ο Μιλόσεβιτς με γκολ-φάουλ έγραψε το 37-35, ο Κάρτερ πρόσθεσε ακόμα δύο, αλλά ο Κακαρούδης μείωσε ξανά στο καλάθι στο 27’. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ζντοβτς βελτίωνε το αμυντικό πλάνο και μπλόκαρε αποτελεσματικά τους παίκτες του Μαρκόπουλου. Η Βασίλισσα βρήκε ρυθμό στην επίθεση και ο Μπράουν με ωραίο λέι-απ διέρρηξε την ‘ασπρόμαυρη’ άμυνα για το πρώτο +7 (45-38) με 31 δευτερόλεπτα να απομένουν για την λήξη της τρίτης περιόδου που έκλεισε εν τέλει στο 45-39 με μία βολή του Μάρκοβιτς.
Αυτό ήταν! Οι καμικάζι του Ζντοβτς πήραν κυριολεκτικά φωτιά δίνοντας, παράλληλα, πολλές μάχες σε κάθε μήκους του γηπέδου. Ο Μπράουν έσερνε τον χορό ανεβάζοντας με τρίποντο την διαφορά για πρώτη φορά στο +13 (54-41) στα 32:23, ενώ ο Έρικ κατεδάφιζε την μπασκέτα του Κλειστού. Δειλά, δειλά ο ΠΑΟΚ φιλοτιμήθηκε να επιστρέψει και στα μισά της τελευταίας και πιο κρίσιμης μείωσε στους οκτώ (54-46) χάρη σε Τέπιτς και Κλάντον. Μέχρι εκεί, όμως, καθώς η πρόκριση δύσκολα θα άλλαζε χέρια με τον Κάρτερ να ευστοχεί για το 56-46 και, ενώ απέμειναν τρία λεπτά για το φινάλε. Παρόλα αυτά, ο Ντούβνιακ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο μειώνοντας σε 56-51, αλλά ο Δέδας στην επόμενη επίθεση ήταν άστοχος πίσω από την γραμμή, ο Λουκάς πήρε το ριμπάουντ, οδηγήθηκε στην γραμμή και το πάρτι στην εξέδρα ξεκίνησε σκεπτόμενοι τον Ολυμπιακό. Το τελικό 61-54 διαμορφώθηκε από την γραμμή των βολών και την ψυχραιμία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 29-27, 45-39, 61-54
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Χέρστον 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 7 (0/11 σουτ, 7/8 βολές), Μπράουν 7 (1), Κατσίβελης 4, Μαυροειδής 10 (11 ριμπ.), Παπαντωνίου, Σάκοτα 2, Μιλόσεβιτς 8 (1), Γκριν, Κάρτερ 9, Καλαμπόκης 7 (1), Έρικ 4.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 22 (3), Δέδας 3, Μαργαρίτης 5 (1), Χάτσερ 4 (2/14 σουτ), Κλάντον 6, Λιάπης, Κακαρούδης 2, Κώττας, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 8 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger