Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Εξετάζουν έκπτωση στα ακτοπλοϊκά και φθηνό ενοίκιο
Κίνητρα στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν σε σχολικές μονάδες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να κάνουν αποδεκτές τις θέσεις τους και να μη δημιουργούνται κενά που έχουν επιπτώσεις στην πορεία της σχολικής ύλης, επιχειρούν να βρουν από κοινού διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και δήμαρχοι των νησιών.
Το περασμένο διήμερο ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, βρέθηκε στα νησιά για να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν.
Κύριο ζήτημα που τέθηκε ήταν αυτό των κενών θέσεων εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικοί που διορίζονται σε σχολικές μονάδες της νησιωτικής Μαγνησίας, αρνούνται να κάνουν δεκτές τις θέσεις τους, καθώς το κόστος ζωής με τα ενοίκια και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι δυσβάστακτο για ανθρώπους που πολλές φορές καλούνται να συντηρήσουν και δεύτερο νοικοκυριό στη χερσαία Μαγνησία, όπου διαμένει η οικογένειά τους.

Σε επαφή που είχε ο κ. Πολύζος με δημάρχους των νησιών, αναζητήθηκε λύση στο πρόβλημα.
Πρότεινε να διερευνηθεί η δυνατότητα παροχής στους εκπαιδευτικούς ειδικών εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ σε ό,τι αφορά τα ενοίκια πρότεινε την αξιοποίηση ξενώνων ή δημοτικών κτιρίων που θα ανακαινιστούν και για τα οποία οι εκπαιδευτικοί θα καταβάλλουν συμβολικά ενοίκια.
ΕΛ. ΧΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger