Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των Λαϊκών Επιτροπών στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των Λαϊκών Επιτροπών στο υπουργείο Εργασίας
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε όλη τη χώρα, με αιχμή το Ασφαλιστικό και τα άλλα αντεργατικά μέτρα που συζητάει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών θεσμών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις, αξιοποιώντας την απεργιακή κινητοποίηση σαν σταθμό στην πορεία προς τη 48ωρη γενική απεργία.Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις θα γίνουν ακόμα στις εξής πόλεις: Αγρίνιο, 10.30 π.μ., Εφορία. Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., Δημαρχείο. Βόλος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Ζάκυνθος, 9.30 π.μ., Περιφέρεια. Ηράκλειο, 10 π.μ., Λιοντάρια. Κοζάνη, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Λευκάδα, 10 π.μ., νοσοκομείο. Λήμνος, 10 π.μ., νοσοκομείο. Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς. Ξάνθη, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Πρέβεζα, 9 π.μ., Εφορία. Σάμος, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Χαλκίδα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος στα Δικαστήρια. Χίος, 10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς.

Στο πλαίσιο της απεργίας, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας, από κοινού με το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στις 10 π.μ., ενώ στις 11 π.μ. καλεί σε σύσκεψη σωματείων του Δημοσίου, στο Εργατικό Κέντρο.
Σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια καλεί σήμερα και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας
Στο μεταξύ, με μια σειρά δράσεις, τα ταξικά συνδικάτα και άλλοι φορείς του κινήματος δουλεύουν για την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα σε κλάδους και τόπους δουλειάς και με κορύφωση τη 48ωρη απεργία. Χτες το πρωί, οι Λαϊκές Επιτροπές της Δυτικής Αθήνας οργάνωσαν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή το ζήτημα της ανεργίας.
Οι Λαϊκές Επιτροπές μοίρασαν πλατιά την ανακοίνωση με τα αιτήματα των ταξικών δυνάμεων για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, επαναφορά των ΣΣΕ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ ως βάση για τη διεκδίκηση αυξήσεων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης κ.ά.
Με αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο. Στην ενημέρωση που έγινε μετά τη συνάντηση, ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι με βάση αυτά που είπε ο υπουργός, το συμπέρασμα είναι πως «ο προϋπολογισμός αντέχει για τα αφεντικά αλλά όχι για τους ανέργους»! Στην κινητοποίηση έγινε κάλεσμα στην πορεία κατά της ανεργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο συλλαλητήριο για την υποδοχή της, που θα γίνει την Κυριακή. Παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης.
Νέες πρωτοβουλίες σήμερα και αύριο
Στο μεταξύ, νέες πρωτοβουλίες προγραμματίζονται σήμερα και αύριο από συνδικάτα, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο και για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.
Σήμερα, Πέμπτη:
  • Σε κινητοποίηση καλεί εργαζόμενους, μισθωτούς τεχνικούς, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους στον κλάδο των Κατασκευών η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους έχουν αποφασίσει τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής, Κατεργασίας Ξύλου, Μισθωτών Τεχνικών, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών - Τεχνικών.
  • Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών προχωρά σε νέα στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας την επαίσχυντη σύμβαση και την απόλυση εργαζόμενης που αρνήθηκε να την υπογράψει.
Την Παρασκευή 8/4
  • Στο πλαίσιο της δράσης για την ανακούφιση των ανέργων του κλάδου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Ανέργων οργανώνουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, στις 11 π.μ.
  • Σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή τις διεκδικήσεις για προστασία των ανέργων, προχωρούν συνδικάτα της Βιομηχανίας, στις 12 το μεσημέρι.
  • Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας θα κάνουν στις 2 μ.μ. ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής (προσυγκέντρωση στο μετρό στην πλατεία Κοραή στη 1.30 μ.μ.). Απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger