Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ


Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Εβδομάδα των Παθών, και η χώρα μας περνά τα δικά της πάθη, ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά γιατί έτσι επέλεξαν, έτσι αποφάσισαν οι κυβερνήσεις της των τελευταίων σαράντα χρόνων.
Οι «κυβερνήσεις μας και τα αφεντικά τους», οι τοκογλύφοι που ΑΠΑΙΤΟΥΝ πλέον «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» από την Ελλαδίτσα.
Βέβαια, αν το καλοσκεφτούμε, είναι λογικό, γιατί δε μπορεί εσύ ρε φίλε να δανείζεσαι τα ωραία μας λεφτά, να πλουτίζουν από αυτά ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, και να τη βγάζεις ζάχαρη! Δε γίνεται αυτό.
Σου δανείσαμε, πρέπει τώρα να μας τα επιστρέψεις.. ΟΛΑ. Μαζί με τους «νόμιμους» τόκους. Που θα τα βρεις;

Δε μας ενδιαφέρει, κόψε το σβέρκο σου. ΚΟΨΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
Μόνο ΚΟΨΕ….
ΚΟΨΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ……
ΚΟΨΕ…..
ΠΟΥΛΑ….
ΠΟΥΛΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΟΥΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΠΟΥΛΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΟΥΛΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ…..
ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΑ…..
ΠΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.
Δεν μας ενδιαφέρει αν το χρέος βγει από τις «καμπούρες» εκείνων που ΔΕΝ φταίνε, μας ενδιαφέρει να πάρουμε τα ωραία μας λεφτά πίσω, αυτά που σας δανείζαμε τόσα χρόνια, και ΕΣΕΙΣ τα τρώγατε από εδώ και από εκεί…..
Έτσι είναι αδέλφια, τα πράγματα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ, και τα χειρότερα, ΔΕΝ ήρθαν ακόμα, έρχονται. Και μην ακούσω κανένα πολιτικάντη να μιλήσει για «αγώνες», και σκληρές διαπραγματεύσεις και όλα τα παχιά λόγια που μας σερβίρουν, γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει….
ΚΟΒΟΥΝ λοιπόν, γιατί είπαμε, έτσι διατάζουν τα αφεντικά τους, κόβουν από ΠΑΝΤΟΥ, υπογράφουν ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ, το ξεπούλημα της χώρας και των Ελλήνων συνεχίζεται κανονικά, και μέσα στους…. «στόχους» τους, στο γενικότερο κόψιμο και σφάξιμο, μπήκαν και τα ΑΜΕΑ. Όχι που θα τη γλύτωναν.
Διαβάστε Συνέλληνες ένα ενδιαφέρον άρθρο, και καμαρώστε την «Ανθρωπιά» της Κυβέρνησης, και των δανειστών μας, των…. «Θεσμών».
«Σκοτώνουν τα άτομα με αναπηρία: Τους κόβουν το επίδομα μετά από εντολή των Θεσμών
Την διακοπή της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η πολιτική εφαρμογή του εισοδήματος αλληλεγγύης σε 30 δήμους της χώρας θα καθυστερήσει 3 μήνες, αντί 1η Απριλίου, 1η Ιουλίου, λόγω της μη έγκρισης της πρότασης από τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία υποβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν πως πλέον, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία εντός της ερχόμενης εβδομάδας, η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως έχει μετονομαστεί, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.
Στο στόχαστρο των δανειστών έχουν βρεθεί περίπου 182.000 δικαιούχοι επιδομάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως, οι οποίοι απαιτούν οι πόροι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπως θα μετονομαστεί, να προέλθουν από αυτή τη πηγή κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απαίτηση του κουαρτέτου, κυρίως του ΔΝΤ, προέρχεται από το Μνημόνιο όπου προβλέπεται η πλήρης αναδιάρθρωση της προνοιακής πολιτικής, με στόχο την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, ήτοι 900 εκατ. ευρώ, για να εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Ακόμη οι δανειστές ζητούν την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος, των αναπηρικών επιδομάτων αλλά και των μη ανταποδοτικού χαρακτήρα επιδομάτων που δίνονται στα ΑΜεΑ.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας δεν αναμένεται να προχωρήσει, όπως επισημαίνουν στελέχη του, στην αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα περιλαμβάνει την πλήρη καταγραφή των δικαιούχων και των επιδομάτων.
Ακόμη η κα Φωτίου ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης θα ενσωματωθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα νέα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα. Για την στελέχωση τους θα γίνουν περίπου 1.400 προσλήψεις για τις ανάγκες των Κέντρων, μέσω ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα, αναμένεται να πριμοδοτηθούν με επιπλέον μόρια όσοι απασχολούνται ήδη σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας. Τα Κέντρα Κοινότητας θα στεγάζονται σε 250 δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και με στόχο να καλύψουν το μεγαλύτερο φάσμα της ελληνικής επικράτειας. Σύμφωνα με το Υπουργείο θα ανοίξουν τις πύλες τους από την 1η Ιουλίου.
Στα Κέντρα Κοινότητας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα επιδόματα, τις προνοιακές παροχές, δράσεις αλληλεγγύης και θα μοιάζουν με ΚΕΠ για τους πιο ευάλωτους.»
Πως σας φάνηκε Αδέλφια;
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ΑΜΕΑ στη χώρα μας, μπήκαν στο στόχαστρο εδώ και κάποια χρόνια, ΠΡΙΝ οι «θεσμοί» δώσουν τις δικες τους εντολές.. Τη σφαγή λοιπόν, για να μη το ξεχνάμε, την ξεκίνησαν οι διάφορες «ηγεσίες» των αρμόδιων υπουργείων, με τις κρυφές και φανερές τους εντολές και εγκυκλίους προς κάθε κατεύθυνση για τη ΣΦΑΓΗ των Ατόμων με Αναπηρίες.
Αυτά πρέπει να τα λέμε συνέχεια, γιατί έρχεται η ώρα που οι υπεύθυνοι θα πάρουν ότι τους αξίζει.
Και Συνέλληνες, καταλαβαίνετε ΤΙ ΧΑΜΟΣ έρχεται όταν αυτοί μιλούν για «Αναδιάρθρωση προνοιακής Πολιτικής»!
Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται τα τελευταία χρόνια με τα ΑΜΕΑ, θα έχει ΔΥΣΤΥΧΩΣ, άσχημη κατάληξη. Όλα αυτά που γίνονται, είναι με στόχο να «ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ» (με οποιονδήποτε τρόπο) οι Ανάπηροι….
Καταλαβαινόμαστε νομίζω, και εδώ, να αναφερθώ σε κάποιους που έκαναν λόγο για το «Αναπηρικό Κίνημα», και να ρωτήσω, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΟΥΝ;
Τα άτομα με αναπηρίες, ΜΟΝΑ τους αναζητούν λύσεις στα προβλήματα τους γιατί οι «συνδικαλιστές» τους ……
Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά πάρα πολλά άτομα με αναπηρία που μιλάμε μαζί και μαθαίνω από αυτά τι γίνεται και σας τα μεταφέρω.
Θα επανέλθω, γιατί έχουμε και άλλα πολλά!

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger