Παγωμένος ελληνικός καφές;; Δοκιμασέ το και θα πάθεις
πλάκα!!!
Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και ξενερώνεις
που δεν μπορείς να τον απολαύσεις…
τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο… μη
σκας ! Σου έχουμε τη λύση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.Μπορείς να τον
απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με..είναι το τέλειος !
Για να στο λέω αυτό εγώ , που πίνω επί 10 χρόνια πρωί ,
μεσημέρι , βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει…
Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη , αλλά
αξίζει τον κόπο.
Πως θα τον φτιάξεις , λοιπόν:
-Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως φτιάχνεις τον
ζεστό) και βάλτον στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει. (εναλλακτικά μπορείς να
τον χτυπήσεις με πάγο)
-Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο του γαλλικού καφέ
και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με παγάκια. (με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη
καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή και
σαντιγί..
-Και είσαι έτοιμος !
Είναι πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να αλλάξει τα
καλοκαίρια σου. Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου