Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Βόλος: Ο διάλογος στο facebook έφερε το πρώτο τους ραντεβού και μια άκρως απρόβλεπτη συνέχεια για όλους...

Βόλος: Ο διάλογος στο facebook έφερε το πρώτο τους ραντεβού και μια άκρως απρόβλεπτη συνέχεια για όλους...

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου...
σε 50χρονο Βολιώτη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου και άλλου μέσου επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση με αποτέλεσμα να προκύψει συνάντηση με ανήλικη. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση παραπλάνησης ανήλικης μέσω facebook και ψεύτικου προφίλ που αποκαλύφθηκε τέλη Φεβρουαρίου μετά από τη σύλληψη του 50χρονου Βολιώτη σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι αστυνομικοί επενέβησαν ύστερα από ενημέρωση των γονιών της 15χρονης μαθήτριας. Η ανήλικη τρομοκρατήθηκε και κάλεσε σε βοήθεια όταν στο ραντεβού στο οποίο ευτυχώς
παρουσιάστηκε, ενώ βρισκόταν με παρέα συμμαθητών της αντιλήφθηκε ότι ο άγνωστος που συνομιλούσε στο ίντερνετ δεν ήταν ούτε συνομήλικός της, ούτε και συμμαθητής της.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 50χρονου όπως κατηγορούταν καθώς γνώριζε για την ηλικία της 15χρονης με την οποία συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων και είχε δει τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει. Είπε ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύεται και από τη φρασεολογία που χρησιμοποιούσε στη μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος δεν έστελνε δικές του φωτογραφίες, ενώ του είχε ζητηθεί, σκοπίμως, ώστε η ανήλικη να μην τρομάξει.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο 50χρονος έκλεισε το ραντεβού σε δημόσιο χώρο, ώστε η ανήλικη να μη φοβηθεί όταν θα αποκαλυπτόταν η αλήθεια και να κερδίσει σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη της. Επικαλούμενος τα μηνύματα της αλληλογραφίας είπε ότι αυτά περιείχαν υποκρύπτουσα σεξουαλική παρενόχληση.
Από την πλευρά του ο 50χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η ανταλλαγή των μεταξύ τους μηνυμάτων ξεκίνησε όταν ο ίδιος σχολίασε ωραίες αναρτήσεις της. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για το νεαρό της ηλικίας της, καθώς μοναδικό του κριτήριο είναι η φυσική επαφή. Υπέθετε ότι συνομιλούσε με γυναίκα και γι’ αυτό ήρθε σε επαφή μαζί της. Για την παρουσία του έξω από το σχολείο υποστήριξε ότι πήγαινε και ο ίδιος εκεί σχολείο και αναπολούσε τις παλιές εποχές.
Για το ραντεβού είπε ότι δεν είδε καμία γυναίκα να παρουσιάζεται την πρώτη φορά και γι’ αυτό αποχώρησε από το σημείο, όμως κατά την επιστροφή έλαβε μήνυμα, με το οποίο η ανήλικη του ζητούσε εκ νέου να βρεθούν. Επέστρεψε στο ίδιο σημείο και ο πατέρας της ανήλικης -όπως ενημερώθηκε εκ των υστέρων- του επιτέθηκε.
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες μεταξύ άλλων, η μητέρα της ανήλικης, η μητέρα του κατηγορουμένου, ενώ αναγνώστηκε η κατάθεση της 15χρονης. Η μητέρα της ανήλικης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν αναρτούσε φωτογραφία του, αλλά και σε συγκεκριμένα μηνύματα που αποκάλυπταν σεξουαλικά υπονοούμενα. Ο καταδικαστείς μετά την άσκηση έφεσης αφέθηκε ελεύθερος.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger