Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

«Σημαντικό άθλο» χαρακτήρισε την ανακατάληψη της Παλμύρας ο Άσαντ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα ως «σημαντικό άθλο» την ανακατάληψη από το στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας από τους τζιχαντστές του «Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με πηγές του συριακού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «SANA».
Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών που πραγματοποιούν επίσκεψη στη Δαμασκό, ο πρόεδρος Άσαντ δήλωσε πως «η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας είναι σημαντικός άθλος», προσθέτοντας πως πρόκειται για «νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με την έλλειψη σοβαρότητας της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ», κατά του «Ισλαμικού Κράτους».

Η στρατιωτική ηγεσία της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα πως ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της Παλμύρας, έπειτα από νίκη που σηματοδοτεί την αρχή της κατάρρευσης του «Ισλαμικού Κράτους».
Σε δήλωση που παρουσιάστηκε στη συριακή τηλεόραση, σημειώνει πως η ανάκτηση της Παλμύρας δείχνει επίσης πως η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι η μόνη ικανή δύναμη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία στη Συρία.
Τονίζει, πως ο στρατός και οι σύμμαχοί του, με την υποστήριξη συριακών και ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, θα συνεχίσουν τη στρατιωτική εκστρατεία κατά του «Ισμαλικού Κράτους», του «Μετώπου Αλ Νούσρα» και «άλλων τρομοκρατικών ομάδων». Η συριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατικές ομάδες όλες τις ένοπλες δυνάμεις που μάχονται κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger