Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Βουλευτές ΚΚΕ: Να αποκατασταθεί ο επαρχιακός δρόμος στη Σκόπελο


ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών, σχετικά με τη χρηματοδότηση και αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Σκοπέλου, που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2015, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης.
Οι βουλευτές αναφέρουν ότι οι καταστροφές που σημειώθηκαν δεν ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας, αλλά το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που δεν θεωρεί επιλέξιμα και δεν διαθέτει πόρους για να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής (και αντισεισμικής) προστασίας, την ίδια στιγμή που παρέχεται προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας.

Αφού αποδίδουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση και την ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την πολιτική που εφαρμόζουν, οι Κ. Στεργίου και Γ. Λαμπρούλης αναφέρουν ότι στη Σκόπελο τίποτα δεν έμεινε όρθιο, όπως και τίποτε δεν έχει αποκατασταθεί μέχρι σήμερα. Κάθε βήμα στο νησί, κάθε κουβέντα των πλημμυροπαθών, εκτός από την οργή τους, καταδεικνύει την αδιαφορία της Πολιτείας και των Περιφερειακών αρχών, απέναντι στην τραγικότητα της κατάστασής τους.
«Αν και η περιοχή της Σκοπέλου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρόσφατα σε πλημμυρόπληκτη περιοχή, το κράτος απουσιάζει προκλητικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παρότι έχουν περάσει 6 μήνες από το Σεπτέμβρη ο μοναδικός επαρχιακός δρόμος που συνδέει κυκλοφοριακά τις δημοτικές κοινότητες Σκοπέλου, Ν. Κλήματος και Γλώσσας, καθώς και τους παραλιακούς τουριστικούς οικισμούς, κόπηκε στα δύο και παραμένει ακόμη απροσπέλαστος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νησιού, την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, αλλά και για την τουριστική περίοδο που αρχίζει σ’ ένα μήνα περίπου», τονίζεται στην επερώτηση.
Για το έργο της αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου προϋπολογισμού 1.790.000 €, για το οποίο έγινε μελέτη, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί (έγινε μελέτη), τι μέτρα και άμεσα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότησή του μιας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει οικονομική αδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger