Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Φωτογραφίες: ψαρεύουν στο λιμάνι

Φωτογραφίες: Πρόσφυγες ψαρεύουν στο λιμάνι του Πειραιά


Παρά το γεγονός ότι τα νερά θεωρούνται ακατάλληλα λόγω των λυμάτων των πλοίων

Σε ένα άτυπο hotspot έχει μετατραπεί πλέον το λιμάνι του Πειραιά καθώς πάνω από 5.300 μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί, αδυνατώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν σήμερα από τον Πειραιά, απεικονίζονται απεγνωσμένοι πρόσφυγες να ψαρεύουν στο λιμάνι, παρά το γεγονός ότι τα νερά θεωρούνται ακατάλληλα λόγω των λυμάτων των πλοίων, ενώ τα απόβλητα και τα σκουπίδια μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους. 

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα σοκ προκάλεσαν οι εικόνες με τους πρόσφυγες οι οποίοι βοτούσαν στο λιμάνι, προκειμένου να κάνουν ένα μπάνιο. Πάρα την απαγόρευση από το Λιμεναρχείο αλλά και την περιφρούρηση από λιμενικούς του χώρου του λιμανιού που φιλοξενούνται κάποιοι διέφυγαν την προσοχή τους και έπεσαν στη θάλασσα μιας και όπως είπαν είχαν μέρες να κάνουν πλυθούν

Περίπου 5.330 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η βροχόπτωση των τελευταίων ωρών αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν δύσκολες τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που διαμένουν στις σκηνές.

Τα περισσότερα άτομα φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι λόγω του μεγάλου συνωστισμού στο εσωτερικό των κτιρίων, διαμένουν σε δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί στους προαύλιους χώρους.

Ψάρεμα στο λιμάνι του Πειραιά για τους πρόσφυγες






Δύσκολες οι συνθήκες για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στον Πειραιά




Κάνουν και μπάνιο στο λιμάνι, παρά την απαγόρευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger