Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΝΗΣΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ  ΚΑΙ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  ΝΗΣΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΓΛΩΣΣΑ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ  , ΤΚ 37004

 Γλώσσα Σκοπέλου 10 Μαρτίου 2016


                                                                          Προς την Διοικητική Επιτροπή του
                                                                          Επιμελητηρίου  Μαγνησίας
                                                                         
                                                                          Δημητριάδος 176, Βόλος 382 21
          
Αξιότιμοι Κύριοι ,
                            Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας  αίτημα του συνόλου των μελών μας  που αφορά  την   Προκήρυξη προγράμματος  του  ΕΠΑνΕΚ  «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ  για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»  και  να σας παρακαλέσουμε να το προωθήσετε άμεσα  προς  το Υπουργείο Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού  ή προς όποια άλλη αρμόδια αρχή  εσείς κρίνετε. Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η   ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων  υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.


Πολλές επιχειρήσεις περίμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα  το πρόγραμμα αυτό για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν για να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν  σχετικές με το πρόγραμμα δραστηριότητες. Όπως  αποκλείονται από το δικαίωμα υποβολής πρότασης  επειδή δεν έχουν την «προαπαιτούμενη 0,5 ετήσια μονάδα εργασίας». Όπως γνωρίζετε στο νησί της Σκοπέλου, δραστηριοποιούνται επί το πλείστον πολύ μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, που δεν καλύπτουν αυτή την απαίτηση της προκήρυξης, και έτσι μας αποκλείει ολοσχερώς από το πρόγραμμα , σε μία εποχή που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να συντηρηθούν αυτές οι πολύ μικρές επιχειρήσεις σε ένα νησί  όπως η  Σκόπελος, όπου δεν υπάρχουν μεγάλες τουριστικές μονάδες, και η μισθωτή απασχόληση είναι εποχική , μικρής διάρκειας ή με εργόσημα σε κάποιους κλάδους εργαζομένων.

Αίτημα του Συλλόγου μας είναι να γίνει τροποποίηση αυτής της προκήρυξης ώστε να μην ισχύει ( τουλάχιστον για κάποιες περιπτώσεις αν όχι για όλη την χώρα) η πιο πάνω απαίτηση.

Πιστεύουμε στην θετική αντιμετώπιση του αιτήματός μας  και είμαστε σε αναμονή απαντήσεως σας.

                                                                           Με  Τιμή
                                                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                   
                                                                   ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger