Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Επαγγελματίες και φορείς της Σκοπέλου ζητούν την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου


Επαγγελματίες και φορείς της Σκοπέλου ζητούν την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου
Μείζονος σημασίας αίτημα αποτελεί για τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Σκοπέλου η άμεση αποκατάσταση της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού, που παραμένει αποκομμένη επτά μήνες μετά την καταστροφική θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η ανησυχία των επαγγελματιών κορυφώνεται ενόψει της νέας σεζόν, με το βλέμμα των μελών της τοπικής κοινωνίας να βρίσκεται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των ζημιών αλλά και της δρομολόγησης βασικών έργων υποδομής.

Σε πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσουν σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί σε τμήμα του λιμανιού του νησιού, στην οδική πρόσβαση προς την περιοχή Στάφυλος - Βελανιώ και στην περιοχή Ράχες, που εντάσσονται στις βασικές οδικές αρτηρίες του νησιού. Στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες από το δήμο Σκοπέλου, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» και για τα υπόλοιπα έργα που χρήζουν άμεσης υλοποίησης.
Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν προχθές οι φορείς του νησιού, με το δήμαρχο Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη. Στην ενημερωτική συνάντηση παρευρέθηκαν μέλη των Συλλόγων πληγέντων επαγγελματιών, των ξενοδόχων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Ζητήσαμε ενημέρωση από το δήμαρχο Σκοπέλου σχετικά με την πορεία των έργων, ενώ παράλληλα εκφράσαμε την ανησυχία μας σχετικά με τον επαρχιακό δρόμο, ο οποίος παραμένει αποκομμένος επτά μήνες μετά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Η ανησυχία μας μεγαλώνει, ενόψει της νέας σεζόν που πρόκειται να ανοίξει σύντομα» επισημαίνει ο Γιάννης Προβιάς, γενικός γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου πληγέντων, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Οι φορείς του νησιού θα επιδιώξουν συνάντηση με τους υπευθύνους της Περιφέρειας Θεσσαλίας το συντομότερο δυνατό, με βασικό αίτημα να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάσταση του δρόμου, που έχει υποστεί σημαντικής ζημιές.
Ο κ. Προβιάς αναφέρει παράλληλα ότι η κυκλοφορία από Σκόπελο προς Γλώσσα και αντιστρόφως, πραγματοποιείται από παρακαμπτήρια οδό, ενώ όπως εξηγεί ο ίδιος έχει αποκοπεί το μισό τμήμα του οικισμού του Στάφυλου και του Αγνώντα, γεγονός που συνεπάγεται ταλαιπωρία για τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν μεγαλύτερη διαδρομή. Κοινή πεποίθηση των φορέων του νησιού, είναι ότι ο επαρχιακός δρόμος πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου, ενώ το ίδιο αίτημα θα διατυπωθεί στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα του νησιού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger