Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, που αποδείχθηκε φάρσα τελικά, έγινε στις 9.35 το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».  Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας που ερεύνησε τους χώρους του αεροδρομίου.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Από χθες πάντως και στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβερνητικής σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφάλειας και η παρουσία αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με την κυβερνητική σύσκεψη, ομάδες της ΟΠΚΕ θα περιπολούν στους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ. Ομάδες ΔΙΑΣ, περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αυτοκίνητα της Ασφάλειας θα εντείνουν τις περιπολίες τους περιμετρικά των σταθμών καθώς και σε πολυσύχναστες στάσεις τρόλεϊ και λεωφορείων, δημιουργώντας ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ν. Τόσκας: Συνεργασία ελληνικών και ξένων υπηρεσιών

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφορικά με την ασφάλεια, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα. Δήλωσε ότι από τη μέχρι τώρα εικόνα «δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν», διευκρίνισε πάντως ότι οι ελληνικές υπηρεσίες συνεργάζονται στενά και με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger