Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αποκατάσταση βασικής οδικής αρτηρίας Σκοπέλου Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ 1
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με το ζήτημα της αποκατάστασης της βασικής οδικής αρτηρίας της Σκοπέλου, το οποίο εξακολουθεί να εκκρεμεί, παρά το γεγονός ότι σε ένα μήνα ξεκινά η τουριστική περίοδος και το νησί προσπαθεί ακόμη να κλείσει τις πληγές του από τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου.
Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς του νησιού της Σκοπέλου, καθότι βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και η αποκατάσταση της βασικής οδικής αρτηρίας του επαρχιακού δικτύου του νησιού καθυστερεί, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα όλων.

Τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι κάτοικοι προσπαθούν εδώ και μήνες, από το Σεπτέμβριο του 2015, να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους και να προετοιμαστούν για τη νέα τουριστική περίοδο. Εντούτοις, η κρατική αδιαφορία και οι μεγάλες καθυστερήσεις, που παρατηρούνται για την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν στο νησί των Σποράδων, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα σε όλους. Η βασική οδική αρτηρία της Σκοπέλου θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή δεδομένου ότι πολλοί παραλιακοί τουριστικοί οικισμοί, παραμένουν συγκοινωνιακά αποκομμένοι.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Σκοπέλου, προκείμενου να είναι έτοιμο το νησί ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger