Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

«Φρένο» στις κρατήσεις για Σκιάθο Σκόπελο


Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες θα επηρεάσει σε σημαντικό επίπεδο τον τουρισμό, σε συνδυασμό με την εικόνα μιας χώρας που δείχνει στον πλανήτη μόνο την Ειδομένη, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες. Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει στην έκθεση της Ρωσίας, μια αγορά την οποία δεν έχει κερδίσει ούτε η Σκιάθος, ενώ οι εκδρομές των Ρώσων προς τη Θεσσαλία είναι ημερήσιες και αφορούν στο δρομολόγιο Χαλκιδική-Μετέωρα.
Στη Σκιάθο οι κρατήσεις παρουσιάζονται υψηλότερες σε σχέση με πέρσι, αλλά ο αριθμός μειώθηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
«Υπάρχει ένα ζήτημα που δημιουργεί προβληματισμό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς μειώθηκε η ροή των κρατήσεων» τόνισε ο κ. Ευσταθίου επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δείχνει στον πλανήτη το πρόσωπο μόνο των λασπουπόλεων, ενώ στο παιχνίδι μπήκε μέχρι και η Γεωργία με το Μπαντούμι, όπου γίνονται πολλές κρατήσεις.

Οι αγορές της Αγγλίας, της Σκανδιναβίας και της Ιταλίας «αντέχουν» στη Σκιάθο, αλλά το χθεσινό χτύπημα αλλάζει τα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου.
«Ελλάδα και Τουρκία έχουν πρόβλημα. Στην Τουρκία πολλά ξενοδοχεία στα παράλια δεν θα ανοίξουν καν. Υπάρχουν μονάδες που ξεκίνησαν προσφορές για εκπτώσεις της τάξης του 50% στην Τουρκία. Αυτό είναι ένα γεγονός που μας επηρεάζει άμεσα. Βλέπουμε από τις προκρατήσεις ότι ο κόσμος είναι συγκρατημένος. Μπορεί να μην κάνει καθόλου διακοπές, μπορεί να μην επιλέξει τη χώρα μας, μπορεί να επιλέξει θέρετρα στη δική του χώρα για το καλοκαίρι», σημείωσε.
Η Περιφέρεια την ίδια ώρα μετέχει στην έκθεση της Ρωσίας, όταν πέρσι όλη η Μαγνησία φιλοξένησε 400 Ρώσους και τα Μετέωρα δέχονται ημερήσιες εκδρομές από τη Χαλκιδική.
Το κλίμα δείχνει ήδη πως και αυτή τη χρονιά οι κρατήσεις από τη Ρωσία θα παραμείνουν ανύπαρκτες.
Ο τουριστικός κλάδος της Ρωσίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως οι απώλειες που καταγράφει το ρούβλι, η επιβολή εμπάργκο προς τη Ρωσία, αλλά και τα «κανόνια» πολλών τουριστικών επιχειρήσεων.
«Για τη Σκιάθο δεν υπάρχει προοπτική για τη Ρωσία, γιατί δεν υπάρχει αγορά. Δεν υπάρχουν πτήσεις και δύο πρακτορεία που μετέφεραν ορισμένους τουρίστες σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους», σημείωσε ο κ. Ευσταθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger