Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κατευθύνσεις για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη



Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσφύγων – μεταναστών, τον σωστό συντονισμό και την ορθολογική χρήση αγαθών που προορίζονται για αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά, παρακαλούνται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Μαγνησίας, «όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο να επικοινωνούν είτε με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, είτε με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, είτε με την Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση στην διανομή αγαθών.

Στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, το προσφυγικό, που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας και ειδικότερα εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως τοπική κοινωνία, καλούμαστε όλοι να βαδίσουμε με ένα απόλυτα συντεταγμένο τρόπο τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Ήδη η 111 Π.Μ έχει αναλάβει την σίτιση των προσφύγων, ενώ η διανομή φαγητού ανατίθεται σε εθελοντική οργάνωση ανά τακτό χρονικό διάστημα. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχει συγκεντρώσει μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια βασιζόμενη στους συμπολίτες μας, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, η διανομή των οποίων γίνεται με ορθολογισμό και σε συνεργασία με φορείς που έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες, όπως είναι σχολεία, σωματεία, σύλλογοι, πολίτες και τους οποίους η Περιφερειακή Ενότητα τους ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία καθώς και τους εθελοντές που συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι « ο μη καθορισμός αρμοδιοτήτων, η μη ύπαρξη ενός συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου, καθιστά την πρόθεση για προσφορά πολύ δύσκολη. Λόγω απουσίας του κρατικού μηχανισμού εμείς όλοι λειτουργούμε αθροιστικά, συνενώνουμε τις δυνάμεις μας και με τεράστιες δυσκολίες καλούμαστε να λύσουμε μόνοι μας καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι πραγματικά διαμένουν σε απάνθρωπες για την εποχή μας συνθήκες. Τουλάχιστον εμείς στις τοπικές κοινωνίες ας βαδίσουμε με ένα συγκεκριμένο σχέδιο με γνώμονα την προσφορά και την βοήθεια πάντα με διακριτικό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger