Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Βοηθεια!!! 11.000.000 Ελληνες και 120.000 πρόσφυγες αναζητούν οδό διαφυγής από την Ελλάδα! Το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακό πρόβλημα


Kι ενώ στην Ειδομένη έχει στηθεί εμπόριο ελπίδας για απόδραση στην Ευρώπη διά μέσω Αλβανίας και Ιταλίας 3 Aφγανοί πνίγηκαν σε ένα φουσκωμένο χείματο στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αποδράσουν. Στο εσωτερικό της χώρας η εθνική ανασφάλεια απλώνεται απ΄άκρον είς άκρον με τους υπουργούς να επιχειρούν μέσα από δηλώσεις ασάφειας και απόγνωσης να τετραγωνίσουν τον κολασμένο κύκλο. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης, υπαρξιακό, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά. 11 εκατομμύρια Ελληνες και 120.000 μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα αναζητούν οδό διαφυγής.

Ετσι μεγάλη έξοδο επιχείρησαν το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας εκατοντάδες πρόσφυγες, μην αντέχοντας τις άθλιες συνθήκες και τον παραλογισμό του καταυλισμού της Ειδομένης.
161620779-3d6fd206-5081-411f-ab02-755f70ef93bb
Μια φήμη που ήθελε τα σύνορα ανοιχτά κοντά στο χωριό Χαμηλό, κινητοποίησε μεγάλο αριθμό προσφύγων. Κατά μια εκδοχή η φήμη διαδόθηκε μέσω φυλλαδίων που παρότρυναν τους πρόσφυγες να περάσουν μαζικά τα σύνορα.
Κάπως έτσι ξεκίνησε η απεγνωσμένη έξοδος των προσφύγων προς τα Σκόπια.
Γυναίκες, άντρες και παιδιά βρέθηκαν γρήγορα αντιμέτωποι με ένα φουσκωμένο χείμαρο, τα αφρισμένα νερά του οποίου αψήφησαν με την ελπίδα πάντα να περάσουν τα σύνορα.Την όλη προσπάθεια παρακολουθούσαν από κοντά ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν να τους μεταπείσουν για το μάταιο της απόπειρας.
Ηταν αμετάπειστοι ωστόσο και έπειτα από δύσκολη πορεία περίπου δέκα χιλιομέτρων πέρασαν μεν τα σύνορα, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με στρατιώτες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Ο κλοιός έσπασε προσωρινά αλλά στη συνέχεια οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος συνέλαβαν πρόσφυγες, εθελοντές και φωτορεπόρτερ για να τους οδηγήσουν αργότερα στη Γευγελή με προφανή σκοπό την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Κατά τα φαινόμενα το πρωί της Τρίτης θα επιχειρηθεί η επανεισδοχή τους στη χώρα μας. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει περίπλοκες, ικανές να προκαλέσουν εντάσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών.
Τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον. Το προσφυγικό μεταφέρει τέτοια ένταση που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απρόβλεπτες εξελίξεις.
Την ίδια ώρα, ο ενισχυμένος από την συντριβή της Μέρκελ, Σόιμπλε ρίχνει λάδι στη φωτιά των διαπραγματέσευσεων με τους δανειστές ανατινάζοντας το τις όποιες ελπίδες προόδου της αξιολόγησης.
«Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt. H εφημερίδα σημειώνει: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει διαίσθηση αναφορικά με παρατεινόμενες διαμάχες. Όπως για παράδειγμα όταν πριν από μερικές μέρες αμφισβήτησε το νόημα της ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Υπέρ αυτής της άποψης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Ο Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Τo ΔΝΤ και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ζητούν από τα κράτη της ευρωζώνης ελάφρυνση για την Ελλάδα όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση όμως δεν βλέπει εκεί μεγάλα περιθώρια. Προς τα έξω πάντως οι δανειστές προσπαθούν ακόμα να καλύψουν τις διαφορές τους».
29BE048E4474C0792A3B73840E122EDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger