Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Προκηρύσσεται ο Ε’ Ποιητικός Διαγωνισμός «Καισάριος Δαπόντες»

Προκηρύσσεται από το δήμο Σκοπέλου και το γραφείο Εθελοντισμού της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου ο Ε’ κατά σειρά Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Καισάριος Δαπόντες», στη μνήμη του Σκοπελίτη λόγιου και ποιητή του 18ου αιώνα. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του ταλέντου νέων δημιουργών.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και οι στίχοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους τριάντα δύο (32), ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να μετάσχουν με ένα μόνο ποίημά τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το διαγωνιζόμενο ποίημα θα πρέπει να είναι ανέκδοτο.
Η επιλογή των ποιημάτων, που θα ξεχωρίσουν, θα γίνει από 5μελή Κριτική Επιτροπή την οποία αποτελούν οι Μαρία Λάζου - Τσώμου, ποιήτρια, Πάκης Αθανασίου, οικονομολόγος - ποιητής, Αθως Χατζηματθαίου, δημοσιογράφος - ποιητής, Γιώργος Μιχελής, τέως Δήμαρχος και Μάρω Βουδούρογλου - Βλαχάκη, ποιήτρια.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2016, η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, που θα διοργανωθεί από τo δήμο Σκοπέλου, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2016, στη Σκόπελο, στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ορφέας». Επίσης όπως έγινε γνωστό οι έξι πρώτοι από τους βραβευμένους ποιητές θα φιλοξενηθούν για ένα τριήμερο από το δήμο Σκοπέλου, για το διάστημα της τελετής της απονομής.


Τα βραβευμένα ποιήματα θα προταθούν για μελοποίηση.

Τα ποιήματα θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 31η Μαρτίου 2016 στο δήμο Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger