Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ Η ΞΕΝΟΔΌΧΟΙ


Σε οριακή θέση βρίσκονται δεκάδες επαγγελματίες του τουρισμού
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τονίζει ότι αρκετοί δεν θα βγάλουν το χειμώνα
Σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδόχων της Μαγνησίας, οι οποίοι σε ποσοστό 70% περίπου είναι ανασφάλιστοι, λόγω της αδυναμίας κάλυψης των οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, ενώ αίσθηση προκαλεί ταυτόχρονα η δήλωση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας «αρκετοί δεν θα βγάλουν το χειμώνα, λόγω των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση». Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Γιώργος Ζαφείρης υπογράμμισε ότι σύσσωμος ο κλάδος των ξενοδόχων και των επαγγελματιών του τουρισμού συμμετείχαν στηχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, ενώνοντας τη φωνή τους ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, ζητώντας την απόσυρση των μέτρων που οδηγούν σε αδιέξοδο τις μικρές επιχειρήσεις.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
«Είμαστε ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού δεν αντέχουν πλέον και πρέπει όλοι ενωμένοι, να αγωνιστούμε» όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας μετέφερε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την έκδηλη ανησυχία που επικρατεί στον κλάδο, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατό να αντέξει ένας επαγγελματίας, ο οποίος καλείται να πληρώνει το 70% των εσόδων του στο κράτος. Αυτό το σκεπτικό, πρόσθεσε, δεν υπάρχει σε καμία οικονομία του κόσμου».
Το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των ανασφάλιστων ξενοδόχων, που όπως προαναφέρθηκε, υπερβαίνει το 70%, αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου. «Οι μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να πληρώσουν το ρεύμα, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, αφήνοντας τις δικές τους υποχρεώσεις τελευταίες, προκειμένου να λειτουργήσουν και γι’ αυτό το λόγο συσσωρεύονται οφειλές στον ασφαλιστικό τους φορέα» εξηγεί ο κ. Ζαφείρης, αναλύοντας τα αίτια του προβλήματος, που οξύνεται διαρκώς.
Τα έσοδα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα σε σχέση με τα έξοδα, δεν επαρκούν προκειμένου να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και κατά συνέπεια πολλοί επαγγελματίες και τα μέλη των οικογενειών τους, είναι ανασφάλιστοι.
Δεκάδες επιχειρήσεις βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και η συνολική εικόνα είναι ζοφερή για το σύνολο των επαγγελματιών. «Η συνολική εικόνα που βλέπουμε είναι πάρα πολύ δύσκολη, διότι δεν υπάρχει η λογική της ρύθμισης. Αν οι επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν στον ΟΑΕΕ ένα μικρό ποσό κάθε μήνα, θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, αντί να αναζητά μέτρα η κυβέρνηση για να καλυφθεί το ασφαλιστικό» επεσήμανε ο ίδιος.
Κοινή θέση, κατά συνέπεια, των ξενοδόχων είναι ότι «πρέπει να αποσυρθούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό, να εφαρμοστεί ένα δίκαιο σύστημα, λειτουργικό και πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να «παγώσουν» οι παλιές οφειλές, ειδικά στον ΟΑΕΕ, διότι δεν είναι δυνατό να είμαστε ανασφάλιστοι λόγω αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών μας εισφορών και να καλούμαστε να επιβαρυνόμαστε με το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.
Η αδυναμία κάλυψης των τρεχουσών οφειλών προς τον ασφαλιστικό φορέα, επεκτείνεται και στις παλαιότερες οφειλές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες. Κατά συνέπεια, το μήνυμα που στέλνουν οι ξενοδόχοι προς κάθε κατεύθυνση είναι «όλοι οι φορείς ενωμένοι, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger