Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Στόχος η αποκατάσταση των λιμανιών


Πλάνο για διευθέτηση των προβλημάτων του λιμανιού της Σκοπέλου πριν την έναρξη της σεζόν
Στο στάδιο της εκπόνησης μελετών βρίσκεται το πλάνο της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί τα λιμάνια της Σκοπέλου και του Αγνώντα, λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές, πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν και ενόψει του κύματος τουριστών που αναμένονται.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι «σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας τις μελέτες αποκατάστασης των ζημιών, ούτως ώστε να γίνουν στη συνέχεια οι αναθέσεις των συγκεκριμένων έργων». Το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που έχει διατεθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την αποκατάσταση των ζημιών στα δύο προαναφερθέντα λιμάνια, εκτιμάται ότι είναι αρκετό για την υλοποίηση του στόχου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Σκοπέλου, το λιμάνι της Σκοπέλου θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το καλοκαίρι, διότι «είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε έγκαιρα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το προσχέδιο της μελέτης για το μάστερ πλαν του λιμανιού του Λουτρακίου, το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση, με τους αρμόδιους φορείς της Γλώσσας. Οι διορθώσεις και βελτιώσεις που έχουν προκύψει, έχουν καταγραφεί, ενώ στο μεταξύ το πλάνο προχωρεί βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού. Η πρώτη διαβούλευση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ενώ κοινός στόχος είναι «το λιμάνι του Λουτρακίου να γίνει ασφαλές για τους ντόπιους αλιείς και λειτουργικό. Να δέχεται μεγάλα πλοία και να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της περιοχής, μέσω της δημιουργίας θέσεων πρόσδεσης τουριστικών σκαφών» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το μάστερ πλαν του λιμανιού του Λουτρακίου, είναι το σχέδιο το οποίο θα δώσει ανάπτυξη στο Λουτράκι, τη Σκόπελο, στις τοπικές επιχειρήσεις, διότι προτρέπει, ουσιαστικά, την προσέγγιση ακόμη μεγαλύτερων πλοίων και επιτρέπει την εξασφάλιση των ντόπιων πλοιοκτητών όλο το χρόνο. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δημιουργούνται πάρα πολλές θέσεις πρόσδεσης τουριστικών σκαφών, γεγονός που μεταφράζεται σε προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger