Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ Συντονισμένο μπαράζ δηλώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Το συντονοισμένο μπαράζ δηλώσεων ΗΠΑ - Τουρκίας για το ρόλο της Ρωσίας στη Συρία, προστίθεται στα στοιχεία που φανερώνουν όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τη Ρωσία να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, κατηγορώντας την ότι «χρησιμοποιεί κλασικές, μη κατευθυνόμενες βόμβες. Αυτές δεν είναι βόμβες ακριβείας και άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώνονται κατά μεγάλους αριθμούς».
Σηκώνοντας τους τόνους, κατήγγειλε ακόμα ότι «νοσοκομεία πλήττονται, κατοικημένες συνοικίες πλήττονται» και όταν φθάνουν σωστικά συνεργεία για να ανασύρουν τραυματίες, «οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται και σκοτώνονται τραυματιοφορείς».

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα και η Δαμασκός είναι από κοινού υπεύθυνες για το θάνατο 400.000 ανθρώπων.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Σενεγάλης, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Ρωσία είχε εμπλακεί σε μια εισβολή στη Συρία και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εκεί ένα «κράτος-μπουτίκ» για τον Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger