Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Συνεχίζουν στα μπλόκα κόντρα σε τρομοκρατία και ελιγμούς

Νέες κατά τόπους παρεμβάσεις χτες και αποκλεισμοί τελωνείων και δρόμων
Από προηγούμενο αποκλεισμό του κόμβου στο Κιλελέρ
Από προηγούμενο αποκλεισμό του κόμβου στο Κιλελέρ
Συνεχίζονται οι κατά τόπους παρεμβάσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί, παρά τα εμπόδια, την τρομοκρατία και τους ελιγμούς, στους οποίους συμμετέχουν και δυνάμεις που παρεμβαίνουν στα μπλόκα, εκφράζοντας τα συμφέροντα καπιταλιστών μεγαλοαγροτών.Θυμίζουμε ότι το μπλόκο της Νίκαιας έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, η οποία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Χτες, αγρότες του μπλόκου, με 30 τρακτέρ, απέκλεισαν τον κόμβο του Πλατύκαμπου, αποκόβοντας την κυκλοφορία στον παλιό εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου.
Σήμερα, Παρασκευή, στα διόδια του Ακτίου, οι αγρότες των μπλόκων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και Λούρου Πρέβεζας οργανώνουν συλλαλητήριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, τονίζοντας ότι το σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» πρέπει να γίνει πράξη στους δρόμους του αγώνα.

Στον Εβρο, μαζική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στην Ορεστιάδα πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι αγρότες από τα μπλόκα των Καστανεών - Ρυζιών και του Διδυμότειχου. Η κινητοποίηση οργανώθηκε προκειμένου να εκφραστεί η συμπαράσταση στους τευτλοπαραγωγούς που παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχουν καταβάλει ήδη ΦΠΑ 20%, όπως υποχρεούνταν, στην Εφορία.
Οι αγρότες αποφάσισαν νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, την ερχόμενη Τρίτη, οπότε υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της ΕΒΖ. Παράλληλα, συνεχίζουν καθημερινά τους αποκλεισμούς του Τελωνείου Καστανιών και του δρόμου στο Διδυμότειχο.
Στο μπλόκο της Αρτας, που έχει στηθεί στη Γέφυρα, μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τον αγώνα μετά τη μεγάλη επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που έγινε στην Αθήνα και γέμισε με δύναμη και αισιοδοξία τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Χτες, πραγματοποίησαν αποκλεισμό των γραφείων της ΔΟΥ Αρτας και την περασμένη Τρίτη τα δύο από τα τρία υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.
Επίσης, στη συνεδρίαση του μπλόκου αποφασίστηκε να είναι σε συντονισμό με τα 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Τέλος, και οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα συνεχίζουν τον αποκλεισμό του τελωνείου παρά τις πιέσεις που δέχονται προκειμένου να τον άρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στήθηκε αντι-μπλόκο από Βούλγαρους φορτηγατζήδες.
Με το επιχείρημα ότι στη βουλγαρική πλευρά τα φορτηγά που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα φτάνουν τα 13 - 14 χλμ., ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών συναντήθηκε προχτές ξανά με εκπροσώπους των ελληνικών τοπικών αρχών, πιέζοντας για την άμεση άρση του αποκλεισμού των συνόρων. Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι θέμα ημερών η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger