Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Σποράδες Περίθαλψη ανασφάλιστων Σκιαθιτών

Πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος» για συνεργασία με την οργάνωση «Αποστολή - Ανθρωπος»
Σημαντικό βήμα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των οικονομικά αδύναμων και ανασφάλιστων μελών της Σκιάθου, αποτελεί η πρωτοβουλία που αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος», στην κατεύθυνση της προσέγγισης της οργάνωσης Αποστολή - Ανθρωπος. Στόχος είναι να ενταχθεί και η Σκιάθος, στις περιοχές της δράσης της οργάνωσης, για τα προγράμματα «Εμβολιάζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρίζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους». Η συγκεκριμένη οργάνωση αναπτύσσει σημαντική δράση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, συνδράμοντας αποφασιστικά το πεδίο της περίθαλψης, μέχρι τη μακρινή Αιθιοπία.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» έχει ως στόχο την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και απόρους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος», μέσω του προέδρου Θοδωρή Τζούμα, υπέβαλε αίτημα συνεργασίας, προκειμένου «να συμμετάσχουμε, ει δυνατόν, στα συγκεκριμένα προγράμματα, για την ιατρική αρωγή των ατόμων τα οποία ο Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» φροντίζει, με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Η ελληνική κοινωφελής, μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αποστολή - Ανθρωπος» ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την ανιδιοτελή και άνευ ανταλλάγματος προσφορά ιατρικής / ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και άτομα που έχουν ανάγκη σε οποιοδήποτε σημείο της γης. Τα έτη 2010, 2011 και 2012 πραγματοποιήθηκαν τρείς ιατρικές και ανθρωπιστικές αποστολές στην Αιθιοπία, όπου Ελληνες εθελοντές, γιατροί και νοσηλευτές, προσέφεραν ιατρική περίθαλψη σε παιδιά και ενήλικες. Το 2012, στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ίδια οργάνωση ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό την ιατρική αρωγή συμπολιτών μας και την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κοινωνικές δράσεις του ίδιου Συλλόγου, με πρωτοβουλία του οποίου εξασφαλίστηκαν δωρεάν εισιτήρια σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι πρέπει να ταξιδέψουν σε χερσαίους προορισμούς για λόγους υγείας.
Για τρία συνεχόμενα χρονιά, η εταιρεία Hellenic Seaways ανταποκρίνεται στο αίτημα του συλλόγου «Η Σκιάθος», για τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων στους οικονομικά αδύναμους και αποδέχθηκε εκ νέου το αίτημα, συμβάλλοντας, σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια του συλλόγου για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων.
«Ο Σύλλογος κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, αναλαμβάνει δράσεις υποστήριξης αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος, ανατρέχοντας στις σημαντικότερες δράσεις που προηγήθηκαν.
Με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ενωση. Από το 2013 επιτεύχθηκε η ένταξη 52 οικογενειών και κατά τη διάρκεια του προγράμματος, που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2014, διανεμήθηκαν περισσότεροι από 40 τόνοι τροφίμων.
Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, εξάλλου, έγιναν δύο δωρεές σκευασμάτων, που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, με τη μεσολάβηση του μέλους του Συλλόγου κ. Αριστέας Δερβένη. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, της διατροφολόγου κ. Σταματίνας Χονδρονικολή.
«Για τις ημέρες των εορτών ο Σύλλογός μας, κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενισχύει αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας, από το ταμείο του συλλόγου και την ευγενική χορηγία του κ. Γεώργιου Αλεξανδρίδη. Αναπτύξαμε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων από ειδικούς συνεργάτες του Δικτύου» τονίζει ο πρόεδρος του ίδιου συλλόγου. Οπως σημειώνει, τέλος, ο ίδιος, με πρόταση του Συλλόγου, «συμμετείχαμε στη δράση «Ολοι μαζί μπορούμε και στην υγεία», που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, και στις 13 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, συνεχίζοντας παράλληλα τις προσπάθειές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger