Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Προσβλητική αντιμετώπιση απόρων Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα



         
   Επανέρχεται στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας την προσβλητική, μέχρι τώρα, αντιμετώπιση των απόρων. 
            Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Μετά την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 2576/23-1-2016 ερώτηση των εικοσιπέντε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας, αναγκάζομαι να επανέλθω στο εν λόγω ζήτημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Βόλου, η μόνη βοήθεια που πρόκειται να δοθεί αυτές τις ημέρες στους δικαιούχους του προγράμματος είναι ένα κοτόπουλο ανά οικογένεια!  

            Είναι ανεπίτρεπτο και ιδιαιτέρως προσβλητικό για τους ωφελούμενους του προγράμματος να εμπαίζονται με αυτόν τον τρόπο από την κυβέρνηση, τη στιγμή που δίνουν το δικό τους προσωπικό αγώνα επιβίωσης. Ένα κοτόπουλο ανά οικογένεια δεν συνιστά επισιτιστική βοήθεια,  ούτε υποδηλώνει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης απέναντι σε όλους αυτούς που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση, ενώ υποτίθεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από τον περασμένο Οκτώβριο.  
            Επιπροσθέτως, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαγωνιστικής διαδικασίας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις Δημοτικές Αρχές, εφόσον δεν τους επιτρέπεται ακόμη να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διενέργεια των δικών τους διαγωνισμών, προκειμένου να καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες των δικαιούχων μέχρι το τέλος του 2016.  
            Πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί η  Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει ομαλά ένα πρόγραμμα το οποίο διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
1.      Τι παρεμποδίζει την εύρυθμη έναρξη και λειτουργία του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας που διακαώς περιμένουν χιλιάδες οικογένειες στη χώρα.
2.       Για ποιο λόγο δεν δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να ξεκινήσουν εγκαίρως τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια τροφίμων, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η αρμοδιότητα διαχείρισης του προγράμματος θα περάσει στη δικαιοδοσία τους.  
3.      Με δεδομένο ότι τα κονδύλια προέρχονται από το ΤΕΒΑ(Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) εγγυάται το αρμόδιο Υπουργείο την ομαλή απορρόφησή τους εντός των χρονοδιαγραμμάτων προκειμένου να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger