Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ, ΠΛΕΟΝ, "ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, Τσίπρας και Κουβέλης φαίνεται να ξανασμίγουν, αν χώρισαν στην ουσία και ποτέ.
Ο Φ. Κουβέλης, πάντα “πρωτοπόρος”, έφυγε νωρίς και στο όνομα του ευρώ, έφτασε να στηρίξει τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρα!
Ο Τσίπρας άργησε να ακολουθήσει το μνημονιακό δρόμο αλλά όταν τον αποφάσισε, ξεπέρασε κατά πολύ τον Φ. Κουβέλη
Σήμερα και οι δύο οσφυοκάμπτες του ευρώ, συναντώνται εκ νέου, όχι ως αναβάτες αλλά ως ένα είδος πολιτικών ερειπίων της Αριστεράς, που συναντούν από την ευρύτερη λαϊκή δυσφορία έως κατακραυγή.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια μέρα ο Αλ. Τσίπρας είχε ιδιαίτερα “φιλική” συνάντηση με τη Φ. Γεννηματά.
Η πάλαι ποτέ “ευρωλιγούρισα” Ανανεωτική Αριστερά ακολουθεί ολοταχώς το δρόμο της χειρότερης δυνατής Πασοκοποίησης της, σε ένα μείγμα φτηνής δημαγωγίας και νεοφιλελεύθερου υποτελούς “εκσυγχρονισμού”.
Περισσότερο και αυτός "χάρη του ευρώ", απο μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην εφ όλης της πολιτικής ύλης συνάντηση που είχαν στοΜέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Κουβέλης επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων (!) και στις δηλώσεις του μετά το πέρας του τετ α τετ τόνισε οτι η χώρα αντιμετωπίζει απαράδεκτες πιέσεις από από τους δανειστές. Ιδιαίτερα για τις συντάξεις είπε ότι είναι αντίθετος σε νέεςπερικοπές ιδιαίτερα σε μικρές και μεσαίες συντάξεις.
"Παρακολουθώ συστηματικά την εξέλιξη των πραγμάτων. Συμφωνώ απόλυτα με την επισήμανση ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά ζητήματα και το μεγάλο θέμα είναι στη βάση ποιας πολιτικής θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα. Η πολιτική σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι προοδευτική. Με δεδομένη την πίεση που δέχεται η χώρα. Η διέξοδος από την κρίση δε μπορεί να είναι άλλος από τονπροοδευτικό δρόμο", σημείωσε ο κ. Κουβέλης, στο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, παραλείποντας, όμως να διευκρινίσει ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους και το “προοδευτικό” για ορισμένους έχει καταστεί συνώνυμο του “μνημονιακού”!!!
"Αναμφισβήτητα το πολύ μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού, το πολύ μεγάλο ζήτημα τουκοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και βεβαίως είναι και το τεράστιο ζήτημα μιας κοινωνίας που επανακαθορίζεται στη βάση των καινούριων δεδομένων και αναφέρομαι και στον αγροτικό κόσμο, όπου πράγματι υπάρχουν περιθώρια και τούτο ανεξάρτητα από τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση και η χώρα, και διορθωτικών κινήσεων και συνολικότερης αντιμετώπισης του όλου προβλήματος", πρόσθεσε.
"Υπάρχουν", ανταπάντησε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός "αρκεί να υπάρχει διάθεση για ειλικρινή διάλογο με επιχειρήματα και με αλήθειες που θα τα βάλουμε κάτω για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αλλά Φώτη γνωρίζεις ότι εμείς τις μάχες που έχουμε να δώσουμε δεν τις δίνουμε με τις κοινωνικές ομάδες εντός της χώρας αλλά με όσους θέλουν τη χώρα σε δυσμενή θέση και αυτές είναι οι κρίσιμες μάχες για τις οποίες χρειάζεται και υποστήριξη τωνπροοδευτικών δυνάμεων, αλλά και συνείδηση του εθνικού καθήκοντος. Διότι είναι εθνικές μάχες αυτές και κοινωνικές και εθνικές".
Συνεχίζοντας το διάλογο ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, ο κ. Κουβέλη χαρακτήρισε ως απαράδεκτεςτις πιέσεις που ασκούνται από την πλευρά των δανειστών. "Θέλουν να υπηρετήσουν το δόγμα μιαςλιτότητας και μιας δήθεν δημοσιονομικής προσαρμογής που λειτουργεί ως κορσές σε αυτή την κοινωνία που πάρα πολλά υπέφερε και που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, Αλλά νομίζω ότι η κίνηση πρέπει να είναι προς τα μπροστά και σε αυτή την κίνηση νομίζω ότι πρέπει ενωμένες όλες οι προοδευτικέ δυνάμεις να συμβάλουν ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα", συμπλήρωσε.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger