Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Κυβερνητική γκάφα με τις αποδείξεις πριμοδοτεί την φοροδιαφυγή!

http://www.perivolos.gr

Απίστευτη κυβερνητική γκάφα που διευκολυνει τη φοροδιαφυγή, καθώς αποδυναμώνει τους επιτόπιους ελέγχους της Εφορίας - ·  Σε όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται σε ΦΠΑ οι ελεγκτές απλά καταγράφουν τις παραβάσεις της μη έκδοσης αποδείξεων χωρίς να μπορούν να καταλογίσουν κανένα πρόστιμο!

Σε όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΦΠΑ οι ελεγκτές θα πρέπει να βρίσκουν πόσος ΦΠΑ αναλογεί στις μη εκδοθείσες αποδείξεις και επ’ αυτού να καταλογίζουν το 50%, διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη που θα καθιστά αναποτελεσματικούς και αναξιόπιστους τους ελέγχους.

 Σε πλήρη αποδυνάμωση των επιτόπιων φορολογικών ελέγχων που διενεργούνται προκειμένου να διαπιστώνεται εάν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κόβουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών οδηγούν οι διατάξεις του ν. 4337/2015 με τις οποίες καταργήθηκαν τα αυτοτελή πρόστιμα για τις παραβάσεις της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Τα πρόστιμα αυτά κυμαίνονταν από 250-500 ευρώ ανά μη εκδοθέν φορολογικό στοιχείο με ανώτατο όριο τις 30.000 ευρώ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger