Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ


ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα των εθελοντών της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα της Εθελοντικής Διακονίας κατ’ Οίκον της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι συντονιστές Κληρικοί των αναφερθέντων φιλανθρωπικών φορέων και πλήθος εθελοντριών και εθελοντών του κάθε τομέα.
Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας ανέπεμψε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή του χριστιανού περιγράφεται με δύο λέξεις: την φιλοθεΐα και την φιλανθρωπία και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους την κάθε μορφή προσφοράς τους και συζήτησε μαζί τους.
2. ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκαν στην Αλόννησο οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ελεύσει των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, τα οποία κόμισαν οι αρχιμανδρίτες π. Δαμασκηνός Μάκρας, π. Τίτος Γερονικολός και π. Αλέξιος Παπασταμούλος.
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου το απόγευμα έγινε η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ενώ ακολούθησε Παράκληση στην Αγία Κυριακή.
Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το πρωί έλαβε χώρα εόρτια Θεία Λειτουργία κατά την οποία παρέστησαν οι αρχές του τόπου και ο πολιός πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Τσάμαρης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ.. Δαμασκηνός Μάκρας.
 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Δαμασκηνός δώρησε στον Ιερό μας Ναό μία εικόνα που εικονίζει το γενεαλογικό δένδρο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τεμάχιο ιερών λειψάνων των 5 Νεομαρτύρων των εν Σαμοθράκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου με τη συμμετοχή όλων των ιερέων, στο τέλος του οποίου όλοι οι πιστοί γονάτισαν ώστε να τους διαβαστεί η συγχωρητική ευχή.
Καθ' όλες τις ακολουθίες πλήθος πιστών συμμετείχε και τίμησε την Αγία Κυριακή, ενώ ο εφημέριος της Αλοννήσου, Ιερομόναχος π. Λουκάς Σταμέλος, απηύθυνε θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, στους πατέρες, οι οποίοι έφεραν το Ιερό Λείοψανο και στη Γερόντισσα Χρυσοστόμη Στραφιώτη, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων, η οποία παραχώρησε το Ιερό Λείψανο ώστε να περιοδεύσει σε Σκόπελο και Αλόννησο.
3. ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΑΤΙΟΥ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία του  Αφρατίου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο τον θαυματουργό, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2015, προεξάρχοντος των ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή της χορείας πρεσβυτέρων και του διακόνου, τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ενώ συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου κ. ά.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου και τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Έψαλλε ωραιότατα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός – Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και υιός του Εφημερίου της Ενορίας, Οικονόμου π. Δημητρίου Κουτσουρού, συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Γερογιάννης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη ευλογημένο φαγητό – «πανηγύρι», ενώ όλες οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).
4. Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέσθηκε η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού, στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής και στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού στο Δεξιό κλίτος.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιερά μας Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, τελέσθηκε  ο Όρθρος της εορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης, εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε, ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου, στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Πλήθος πιστών προσήλθε στις Ιερές Ακολουθίες, κατά την διάρκεια των οποίων, τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου.
5. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΡΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 το μεσημέρι, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδος επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να παραδόσουν φαρμακευτικό υλικό, το οποίο με πρωτοβουλία των διδασκόντων και συμμετοχή των μαθητών και των γονέων τους, μαζεύτηκε στο Σχολείο.
Οι μαθητές έγιναν δεκτοί από τον υπεύθυνο Ιερέας της Ι. Μητροπόλεως, π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση, τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Στράτο Καρλάτήρα και τους υπολοίπους εθελοντές, οι οποίοι εξήγησαν στους μαθητές το έργο που προσφέρεται στο Ίδρυμα αυτό της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ παράλληλα, τους διεβίβασαν τις θερμές πατρικές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε ήδη και σχετική ευχαριστήρια επιστολή, μαζί με τις αποδείξεις παραλαβής των προσφερθέντων ειδών.
6. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στις 8.30 το βράδυ και με αφορμή την Εορτή της Αγίας ενδόξου Νεομάρτυρος ΦΙΛΟΘΕΗΣ της Αθηναίας, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής του Ορφανοτροφείου Χαλκίδος, στην περιοχή «Έξω Παναγίτσα».
Στην Ιερά Αγρυπνία θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ενώ θα ψάλλει πολυμελής Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Κυριάκου Στάντζου – Ιεροψάλτου του Ι. Ν. Αγίου Λουκά Πατησίων Αθηνών.
Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στην Ιερά Αγρυπνία και προετοιμασμένοι καταλλήλως να κοινωνήσουν τα Άχραντα Μυστήρια.
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger