Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΟΑΕΔ: 52.553 προσλήψεις για 5μηνη απασχόληση σε δημόσιους φορείς

ΟΑΕΔ: 52.553 προσλήψεις για 5μηνη απασχόληση σε δημόσιους φορείς
Περίπου 52.553 προσλήψεις προκηρύσσονται για 5μηνη απασχόληση σε δημόσιους φορείς μέσω της διαδικασίας για την Κοινωφελή Εργασία, όπως αναρτήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας στην ιστοσελίδα «Διαύγεια».
Εφόσον το ΑΣΕΠ εγκρίνει την προκήρυξη, η οποία ήδη έχει αποσταλεί από τοΥπουργείο Εργασίας, οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.
Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη, από τις 52.553 θέσεις εργασίας οι 38.200 θέσεις προορίζονται για τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτους γυμνασίου, λυκείου) καθώς και για απόφοιτους ΙΕΚ, ΤΕΕ. Συνολικά 12.800 θέσεις εργασίας  θα δοθούν σε πτυχιούχους ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Στόχος του προγράμματος είναι να χρηματοδοτηθούν δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο κ.ά, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.
 Ακόμη στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Μέλη άνεργων μονογονεϊκών οικογενειών (εγγεγραμμένοι  στον ΟΑΕΔ)
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα).
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Οι τρεις αποφάσεις προβλέπουν ότι στις 8 Περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν με τα πεντάμηνα 22.237 άνεργοι, ενώ στις 3 Περιφέρειες θα προσληφθούν 26.269 άνεργοι του ΟΑΕΔ.
Στις 3 Περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν 4.047 άνεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger