Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιχτές και οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια Στο 50% τουλάχιστον ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος

Στο 50% τουλάχιστον ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος

Κατατέθηκε στους θεσμούς το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στους φόρους εισοδήματος - Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ενσωματώνεται η εισφορά αλληλεγγύης- Εισηγήσεις και για φόρο εισοδήματος στο 60%


Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους θεσμούς το σχέδιο για τις αλλαγές στους φόρους εισοδήματος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος θα είναι τουλάχιστον 50%, ενώ κατά πληροφορίες υπήρχαν εισηγήσεις και για πάνω από 60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αλλαγές θα υπάρξουν επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 290 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ δεν προβλέπει ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Πάντως, ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι κλίμακες εισοδήματος.


Παράταση έως 15 Μαρτίου για τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι σύσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα «κόκκινα» δάνεια και σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί ένας μήνας παράταση για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χίλτον με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη, το ισχύον καθεστώς προστασίας στα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, οδεύει προς παράταση για ένα μήνα, από τις 15 Φεβρουαρίου στις 15 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger