Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΚ απο την Κομισιον -Η κυβέρνησή σας συμφώνησε σε νέα μέτρα το 2016!

Αίμα και πόνος χωρίς τέλος με την υπερήφανη διαπραγμάτευση


Σοκ από την Κομισιόν αυτή τη φορά και όχι από τους σκληρούς του ΔΝΤ. Ερχονται πρόσθετα μέτρα στα οποία συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση!
Χωρίς να αφήσει περιθώρια «παρερμηνειών», η Κομισιόν, με τις χειμερινές προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, στέλνει μήνυμα στην Αθήνα ότι θα χρειαστεί να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα (πέραν των περιλαμβανομένων στον προϋπολογισμό), προκειμένου να πιάσει τους στόχους του προγράμματος φέτος και το 2017.
Η έκθεση που ευθυγραμμίζεται με τις βασικές προβλέψεις του προϋπολογισμού σε ό,τι αφορά στην οικονομία (μηδενική ύφεση το 2015) εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,25% (σ.σ. με βάση τους ορισμούς του προγράμματος που δεν περιλαμβάνουν τις έκτακτες δαπάνες ανακεφαλαιοποίησης).

Εδώ είναι πιθανότατα που θα στηθεί και η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης, που υποστηρίζει ότι έχει πετύχει υπέρβαση ταμειακών εσόδων κατά 1,9 δισ. ευρώ το 2015, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.
Προσερχόμενος στη συνάντηση με το κουαρτέτο ο κ. Τσακαλώτος και ερωτώμενος για την έκθεση της Κομισιόν είπε «Δεν έχει τεθεί πρόσθετων μέτρων μέχρι τώρα από τους Θεσμούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger