Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δεμένα στο λιμάνι του Βόλου πλοίο και flying cat χωρίς δρομολόγια για τα νησιά των βορείων Σποράδων Η νησιώτες συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών


Οι απεργοί παρατάχθηκαν χθες έξω από το καράβι
Σφοδρές αντιδράσεις εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών για το νέο ασφαλιστικό το οποίο χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα»
Δεμένα παραμένουν από χθες στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο και το flying cat που είναι δρομολογημένα στη γραμμή των Βορείων Σποράδων λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που προκηρύχθηκε χθες, με αιχμή του δόρατος το νέο ασφαλιστικό.
Κοινό μέτωπο κατά της κατάργησης του ΝΑΤ και της ενσωμάτωσής του στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχουν συγκροτήσει εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί, οι οποίοι εκφράζουν μέσω της 48ωρης πανελλήνιας απεργίας την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στο νέο ασφαλιστικό.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ Χαράλαμπος Νασουφίδης, επεσήμανε ότι «έχουμε συναντηθεί κατ’ επανάληψη με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος, δυστυχώς, δεν έλαβε υπόψη τις επισημάνσεις και τα αιτήματά μας. Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε, ότι το ΝΑΤ δεν πρόκειται να καταργηθεί, σχεδιάζεται η ενσωμάτωσή του στο νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Κατά συνέπεια, εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας και επιθυμούμε να καταστίσουμε σαφές μέσω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούμε, ότι θα αγωνιστούμε προκειμένου να διατηρηθεί ως έχει το ΝΑΤ».
Δυναμικό «παρών» στην ίδια κινητοποίηση, που ξεκίνησε χθες στο λιμάνι του Βόλου κατ’ αντιστοιχία με την υπόλοιπη Ελλάδα, δίνουν και οι συνταξιούχοι ναυτικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την πολιτική που υιοθετείται, υπογραμμίζοντας ότι οι εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν οι ναυτικοί στον ασφαλιστικό τους φορέα είναι υπέρογκες, σε αντίθεση με τις συντάξεις τους, οι οποίες μειώνονται διαρκώς.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας, Απόστολος Λαμπαδάρης, δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το κοινό αίτημά μας είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό, το οποίο είναι η «ταφόπλακα» για τις συντάξεις που ήδη δίδονται, αλλά και για όσες θα δοθούν στο μέλλον». Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην απεργία της ΠΝΟ, στην οποία συμπαρίστανται, σημειωτέον, τα περιφερειακά σωματεία των συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα. «Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, καθώς επίσης και η παύση καταβολής του εφάπαξ τα δυόμιση τελευταία χρόνια» όπως υπογράμμισε ο κ. Λαμπαδάρης. Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και το χιόνι, οι απεργοί παρατάχθηκαν έξω από το πλοίο και το flying cat, τα οποία θα παραμένουν δεμένα και σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας απεργίας.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger