Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Σποράδες Διεθνής προβολή της Αλοννήσου (λιαδρομια)



Από την επίσκεψη του Αγγλου δημοσιογράφου Ρίτσαρντ Ασπιναλ στην Αλόννησο
Πρωτοβουλίες ανάδειξης της Αλοννήσου σε κορυφαίο καταδυτικό προορισμό αναπτύσσονται από επαγγελματίες και φορείς του νησιού, το οποίο πρωταγωνιστεί, σημειωτέον, στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού «Diver» το οποίο διαθέτει περισσότερους από 200.000 έντυπους και διαδικτυακούς φίλους. Το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό για τις καταδύσεις, το οποίο εκδίδεται στην Αγγλία, έχει διεθνή παρουσία και είναι δημοφιλές σε περισσότερους από 25.000 αναγνώστες σε μηνιαία βάση.
Το αφιέρωμα, σε συνάρτηση με τα διθυραμβικά σχόλια που συνθέτουν το πλάνο προβολής του νησιού, εκτιμάται ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στη διεθνή προβολή της Αλοννήσου, η οποία διεκδικεί μια σημαντική θέση στο διεθνές καταδυτικό πεδίο.

Αν συνυπολογιστεί παράλληλα το γεγονός ότι τα διαδικτυακά divErNEt website συγκεντρώνουν περισσότερους από 60.000 επισκέπτες σε μηνιαία βάση και 258.000 καταγεγραμμένες εντυπώσεις για τις σελίδες του, κάθε μήνα, είναι προφανές ότι το νησί διεκδικεί σημαντική θέση στο διεθνή καταδυτικό χάρτη.
Το αφιέρωμα του περιοδικού «Diver», είναι απότοκο ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα των προσπαθειών που καταβάλλει ο Κώστας Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας και ιδιοκτήτης καταδυτικού κέντρου της Αλοννήσου.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Ευσταθίου, αναφέρει ότι «οι δράσεις που πραγματοποιώ το τελευταίο διάστημα, έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την αγορά, όσον αφορά τις καταδύσεις που πραγματοποιούνται στην Αλόννησο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το δημοσίευμα στο περιοδικό «Diver magazine», το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Αγγλία και έχει παράλληλα διεθνή παρουσία. Είχα φιλοξενήσει το δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Ασπιναλ το καλοκαίρι και έτσι προέκυψε το αφιέρωμα στο νησί».
Ο ίδιος επιχειρηματίας συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες, προκειμένου να αναπτυχθεί ως διεθνής καταδυτικός τουρισμός στο νησί, έχοντας παράλληλα ως στόχο, βασιζόμενος στο παραπάνω άρθρο, να συμμετάσχει σε καταδυτική έκθεση του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Στη διάρκεια της συγκεκριμένης έκθεσης, ο ίδιος επιχειρηματίας θα έχει συνάντηση με τουρ οπερέιτορς που προωθούν τις καταδύσεις, προκειμένου να ενταχθεί και η Αλόννησος μεταξύ των προορισμών που προσελκύουν χιλιάδες φίλους των καταδύσεων.
Η διοργάνωση υποβρύχιων γάμων είναι ένα φιλόδοξο όνειρο μέχρι στιγμής αλλά έχει γίνει η σχετική κρούση από μεγάλο τουριστικό γραφείο που διοργανώνει γάμους, το οποίο επικοινώνησε με τον ίδιο επιχειρηματία της Αλοννήσου, ζητώντας ενημέρωση για τις τιμές που ισχύουν για τα γαμήλια πακέτα.
«Φιλοδοξώ η Αλόννησος να καταστεί καταδυτικός προορισμός, γιατί διαθέτουμε πολύ ωραίο βυθό, αλλά θα χρειαστεί χρόνος έως ότι υλοποιηθεί ο στόχος» όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, ο οποίος προσέθεσε ότι «πρέπει να πείσουμε τους τουρ οπερέιτορς ότι μπορούμε να προσφέρουμε καταδυτικό τουρισμό στην Αλόννησο».
Κοινή θέση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γενικότερα στον τουρισμό είναι ότι ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να συνδυάσει τις καταδύσεις με ήσυχες οικογενειακές διακοπές, απολαμβάνοντας ειδικές μορφές δραστηριοτήτων, που είναι εναλλακτικές και προσελκύουν το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι οικονομικά εύρωστοι.

Γλυκερία Υδραίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger