Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το επίδομα των εκπαιδευτικών στις Σποράδες


Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Σκιάθου το ΔΣ της ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:
  • "Δεν έχει καταργηθεί κανένα επίδομα «προβληματικής» περιοχής. Η επανεξέταση όμως των περιοχών που θα λαμβάνουν το επίδομα στο άμεσο μέλλον απαιτεί την εγρήγορση των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να μην υπάρξει δυσμενής μεταβολή. Για την περιοχή της Μαγνησίας το θέμα αφορά τη νησιωτική περιοχή των Β.  Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος Αλόννησος). 
  • Αν περικοπεί το επίδομα οι εκπαιδευτικοί αυτών των περιοχών θα υποστούν σημαντική μείωση στις αποδοχές τους, πράγμα απαράδεκτο. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί προέρχονται από τη χερσαία Μαγνησία και από άλλες περιοχές και πολλοί αναγκάζονται να μετακινούνται τα Σαββατοκύριακα για να είναι κοντά στις οικογένειες τους, με ακριβά εισιτήρια.  Επίσης ακριβή είναι η στέγαση τους.
  • Απαιτείται κοινή δράση των συναδέλφων που εργάζονται σε «προβληματικές» περιοχές μέσα από τις τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ από τώρα. (Ψήφισμα στη ΓΣ των προέδρων 30/1/16). Ενεργοποίηση όλων των φορέων (Δήμων, Περιφέρειας κλπ) για τη στήριξη του δίκαιου αιτήματος. Εκτός από τη διατήρηση του επιδόματος, το ΔΣ της ΕΛΜΕ, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των νησιών, θα επεξεργασθεί προτάσεις και θα προβεί σε ενέργειες για την ευρύτερη ανακούφιση και υποστήριξη των υπηρετούντων συναδέλφων στη νησιωτική Μαγνησία." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger