Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμός σε όλο το νησί αφού η διαφήμιση της Σκοπέλου θα είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από την ταινία «Μάμα μία» διαφήμιση για την Σκόπελο αφού υπάρχει Τηλεοπτικό ενδιαφέρον για τη Σκόπελο από την μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου


Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Στο επίκεντρο του διεθνούς κινηματογραφικού ενδιαφέροντος βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Σκόπελος. Μετά την ταινία «Μάμα μία» που κάνει το γύρο του κόσμου και ρώσικη παραγωγή, που επίσης γυρίστηκε στο νησί, φίλος της Σκοπέλου από την Αγγλία, διατύπωσε την ιδέα - πρόταση πραγματοποίησης τηλεοπτικών γυρισμάτων στο νησί, με φόντο το συγγραφικό έργο της Αν. Ζουρούδη. Η πρόταση τέθηκε υπόψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Σκοπέλου τις προηγούμενες μέρες και έτυχε θερμής αποδοχής από όλους.


Ο ένθερμος φίλος της Σκοπέλου, ο οποίος διατηρεί εξοχική οικία στο νησί και δραστηριοποιήθηκε επί πολλά χρόνια στην Αγγλία στο διαφημιστικό τομέα, προσέγγισε τη γνωστή Αγγλίδα συγγραφέα, η οποία είναι θετική στην υλοποίηση του παραπάνω πρότζεκτ και στη συνέχεια διατύπωσε τη σκέψη του στους επικεφαλής της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Σκοπέλου.
«Η απάντησή μας είναι θετική και από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διευκολύνουμε την παραγωγή, όταν υλοποιηθεί ο στόχος. Στο μεταξύ, αναμένουμε να λάβει πιο συγκεκριμένη μορφή η ιδέα και να οριστικοποιηθεί η συνεργασία με επενδυτές - παραγωγούς, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα τηλεοπτικά γυρίσματα» αναφέρει ο Γεράσιμος Περδικάρης, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σκοπέλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Η αρχική ιδέα επικεντρώνεται σε τηλεοπτικά γυρίσματα και τη δεδομένη χρονική στιγμή γίνονται διερευνητικές επαφές και συγκεντρώνονται στοιχεία προκειμένου να καταρτιστεί η ολοκληρωμένη πρόταση που θα παρουσιαστεί στη συνέχεια σε επενδυτές παραγωγούς και σε βρετανικά τηλεοπτικά κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωστή Αγγλίδα συγγραφέας, έχει επισκεφθεί τη Σκόπελο και έχει γράψει επτά βιβλία βασισμένα στις επτά θανάσιμες αμαρτίες. Βασικός ήρωας των μυθιστορημάτων της είναι Ελληνας ντετέκτιβ και τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε η συγγραφέας σε ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται, όπως προαναφέρθηκε, η Σκόπελος.
Σχολιάζοντας τις παραπάνω εξελίξεις ο κ. Περδικάρης υπογραμμίζει ότι «εάν τελεσφορήσει η προσπάθεια και πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παραγωγή, εκτιμούμε ότι θα συμβάλει στην ευρύτερη προβολή της Σκοπέλου στο εξωτερικό και την αύξηση της εισροής τουριστών, τουλάχιστον από την Αγγλία».
Στο μεταξύ, καταρτίζεται το πρόγραμμα των ενεργειών τουριστικής προβολής του νησιού για το 2016, με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού στο εξωτερικό και την αύξηση των ξένων τουριστών στη διάρκεια της νέας σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger