Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Στις 11 Ιανουαρίου (μετά από αναβολή ενός μήνα) δικάζονται στα Τρίκαλα συνδικαλιστές, αγωνιστές/ στριες, αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων και δημοσιογράφοι, που δημοσίευσαν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα. Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου κατά εννιά (9) συνολικά ατόμων για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.
Το καλοκαίρι του 2014 οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κλήθηκε η επιθεώρηση εργασίας και υπήρξε συμπαράσταση από αγωνιστές/ στριες, συνδικαλιστές, συλλογικότητες, σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις, ενώ το όλο θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο), φανερώνοντας την ασυδοσία, και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Η αγωνιστική στάση των καθαριστριών, που ήταν απλήρωτες επί αρκετούς μήνες, η συμπαράσταση των συνδικάτων, των αλληλέγγυων και η δημοσιοποίηση που έλαβε το θέμα, ανέδειξε με κραυγαλέο τρόπο τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και σε «ευαίσθητους» τομείς, όπως η καθαριότητα νοσοκομείων.
Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πόσο καταστροφικές συνέπειες έχει η ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου και το πόσο μεγάλο ψέμα είναι η οικονομική εξυγίανση που δήθεν αυτή επιφέρει, μια και πιο ακριβά κοστίζει και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Όσο για τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων... απλά «μεσαίωνας»!
Η μήνυση από την πλευρά του εργολάβου, αποτελεί ξεκάθαρο εκβιασμό με στόχο τη φίμωση της ελευθεροτυπίας και την ποινικοποίηση των αγώνων της αλληλεγγύης και του οργανωμένου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, στους συνδικαλιστές και στις παρατάξεις που στάθηκαν αλληλέγγυοι/ ες στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρικάλων καθώς και στους δημοσιογράφους που προέβαλλαν το θέμα και διώκονται από τον εργολάβο είτε ως πρόσωπα είτε ως εκπρόσωποι παρατάξεων (Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Ανέργων).
Δηλώνουμε πως ενέργειες όπως αυτή του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου δε μας φοβίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν.
Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την απαλλαγή των δικαζόμενων από τις κατηγορίες.
Η ταξική αλληλεγγύη θα ενταθεί και οι φωνές ελευθερίας κι ανεξαρτησίας δε θα σιγήσουν ποτέ! Οι αγώνες των εργαζομένων απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα θα συνεχιστούν και θα νικήσουν! Το δίκιο το έχουν όσες και όσοι αγωνίζονται! Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Αποφασιστικός αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς!
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-01-2016, ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ).
  • ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 9 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 09:00π.μ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ ΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger