Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Σχολή Γονέων στη Σκόπελο


Ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση για τη λειτουργία Σχολής Γονέων στη Σκόπελο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης διά του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό. Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων.
Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι μεταξύ άλλων σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών, σύνδεση σχολείου - οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών, συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών και τέλος συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger