Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΛΟΣ Αύριο ο αποκλεισμός του λιμανιού από τους αλιείς


ΑΛΙΕΙΣ - ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΑΝΟ ΑΛΙΕΙΣΓια αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, αναβλήθηκε τελικά ο αποκλεισμός του λιμανιού του Βόλου από τους αλιείς, που κινητοποιούνται, σε συνεργασία με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Βόλου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων Χρήστο Ξηραδάκη, η αναβολή της κινητοποίησης, γίνεται αφενός λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφετέρου διότι δεν μπορούν να κατέβουν, λόγω του χιονιού οι αγρότες από το Πήλιο, καθώς η κινητοποίηση αφορά και τους δύο κλάδους.
Σήμερα το πρωί έγινε συγκέντρωση στο χώρο του λιμανιού που δένουν τα αλιευτικά σκάφη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Βόλου Χρ. Ξηραδάκης είπε πως οι αγρότες και οι αλιείς είναι σε κινητοποίηση και ενημέρωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση θα γίνει αύριο στο ίδιο σημείο και την ίδια ώρα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Βόλου Χρ. Ξηραδάκης είπε πως οι αγρότες και οι αλιείς είναι σε κινητοποίηση και ενημέρωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση θα γίνει αύριο στο ίδιο σημείο και την ίδια ώρα.
«Δεν σταματάμε , δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό και στο πλάνο που έχουμε. Η κυβέρνηση παραμένει σε αυτό που έχει αποφασίσει, να περάσει το ν/σ , το οποίο φέρνει σε διαβούλευση την άλλη εβδομάδα. Εμείς δεν κάνουμε πίσω. Τα μπλόκα έχουν στηθεί, οι δρόμοι και τα λιμάνια θα κλείσουν. Όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι πρέπει να κατέβουν στο δρόμο και να φωνάξουν γιατί αυτό το ν/σ δεν πρέπει να περάσει γιατί θα φέρει καταστροφή στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξηραδάκης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος των αγροτών από το Αερινό Γιώργος Αγγελής εξήγησε ότι το χιόνι με ύψους 25 εκατοστών ματαίωσε την σημερινή συγκέντρωση των τρακτέρ στην περιοχή και σχεδιάζεται να γίνει αύριο. Ο ίδιος βρέθηκε στο λιμάνι για συμπαράσταση στους αλιείς γιατί όπως είπε τα προβλήματα είναι κοινά. «Καλούμε όλες τις κοινωνικές τάξεις να σταθούν στο πλευρό μας, γιατί αν καταρρεύσει ο παραγωγικός κλάδος θα καταρρεύσει όλη η χώρα», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger