Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Εντονες διαμαρτυρίες από οδηγούς των Βορείων Σποράδων

Η καθυστέρηση έκδοσης των διπλωμάτων δικύκλων προκαλεί αντιδράσεις καθώς έχει και συνέπειες στους οδηγούς που κινδυνεύουν με πρόστιμο
Περιμένουν ένα χρόνο στις Β. Σποράδες την παραλαβή διπλωμάτων
Εντονες διαμαρτυρίας στα νησιά των Βορείων Σποράδων για τις καθυστερήσεις στην έκδοση διπλωμάτων, ειδικά για δίκυκλα. Ως αποτέλεσμα αυτών των καθυστερήσεων, πολλοί οδηγοί κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με πρόστιμα καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν χάσει τις προσωρινές βεβαιώσεις που είχαν και οι οποίες πιστοποιούν ότι έχουν άδεια οδήγησης. Η καθυστέρηση στην έκδοση διπλωμάτων μετρά περίπου 12 μήνες με τους περισσότερους από τους ενδιαφερόμενους μέχρι στιγμής στα χέρια τους να έχουν μόνο τις βεβαιώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας ότι κατέχουν δίπλωμα.

Πριν από λίγες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αντιμέτωποι με πρόστιμα μέσα σε μία μέρα βρέθηκαν περίπου 10 νεαροί οδηγοί δικύκλων στη Σκιάθο που σε έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία οι μισοί περίπου έχοντας χάσει τη βεβαίωση, βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με ό,τι προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους των νησιών για το θέμα των διπλωμάτων τόσο για δίκυκλα όσο και για αυτοκίνητα.
Τα προβλήματα αυτά έγκεινται τόσο σε χρονικές καθυστερήσεις από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας καθώς το σύστημα έκδοσης αδειών οδήγησης δικύκλων χωλαίνει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της νησιωτικής Μαγνησίας, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πως το σύστημα έκδοσης διπλωμάτων έχει εκσυγχρονιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger