Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Με το βλέμμα στην Τουρκία η Σκόπελος…

Προσπάθειες για άνοιγμα της Σκοπέλου προς την Τουρκία
Τουριστικό άνοιγμα με τη γείτονα στους στόχους και τις προσδοκίες φορέων και επαγγελματιών της Σκοπέλου
Σε νέες τουριστικές διαδρομές προσανατολίζονται οι επικεφαλής της Σκοπέλου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κατεύθυνση της Τουρκίας. Κατά γενική εκτίμηση, ο δίαυλος τουριστικής επικοινωνίας μπορεί να ανοίξει, με συνδετικό κρίκο την ιστιοπλοΐα αλλά και την ανάπτυξη συντονισμένων δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο το άνοιγμα του νησιού προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σημαντικό βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αποτέλεσε, εξάλλου, η ρεγκάτα που πραγματοποιήθηκε στο νησί το περασμένο καλοκαίρι, με τη συμμετοχή είκοσι σκαφών από την Τουρκία, μελών ενός μεγάλου ομίλου, που αναπτύσσει παράλληλες επενδυτικές δράσεις.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Η ρεγκάτα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Σκόπελο στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων των μαρίνων που ανήκουν στον Ομιλο ΣΕΤΟΥΡ. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Madro travel και θεωρείται ότι πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, για την επίτευξη του στόχου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος (Madro Travel), υπογράμμισε ότι «είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς τη Σκόπελο, υπό την προϋπόθεση ότι θα εδραιωθεί η θαλάσσια σύνδεση του νησιού με τη Θεσσαλονίκη, σε σταθερή βάση. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι δύσκολο να διασχίσει κανείς τη μισή Ελλάδα για να προσεγγίσει κάποιο νησί».
Ο ίδιος επαγγελματίας θεωρεί ότι υπάρχουν προοπτικές να επιτευχθεί ο στόχος, καθώς αναπτύσσονται στο μεταξύ και άλλες προσπάθειες προς την ίδια κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο τουριστικός πράκτορας Γεράσιμος Περδικάρης, πρόεδρος παράλληλα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Σκοπέλου, θα μετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, η οποία διοργανώνεται από τις 27 έως τις 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας επαφές, προς όφελος του νησιού.
Ο κ. Περδικάρης συμμετέχει ως επιχειρηματίας, αλλά με στόχο να προωθήσει την Σκόπελο σε διεθνές επίπεδο. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ίδιος επιχειρηματίας ανέφερε ότι «υπάρχουν προοπτικές να ανοίξει ο δρόμος από την Τουρκία, διότι είναι τεράστια αγορά και επιπροσθέτως υπάρχουν πολλοί ευκατάστατοι φίλοι των ταξιδιών, οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα ως αγαπημένο προορισμό διακοπών».
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες ενίσχυσης των τουριστικών δεσμών του νησιού με τις Βαλκανικές χώρες, οι οποίες ξεκίνησαν επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Στόχος των Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του νησιού, είναι η συμμετοχή τουριστικών εκπροσώπων της Σκοπέλου σε αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού.
Στο πλάνο των ενεργειών τουριστικής προβολής της φετινής σεζόν καταγράφεται επίσης η πρόθεση διοργάνωσης ταξιδιών γνωριμίας Αγγλων δημοσιογράφων στο νησί, ενώ όπως εκτιμά παράλληλα ο κ. Περδικάρης «θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα η τουριστική κίνηση της νέας σεζόν και θα σημειώσουν άνοδο οι αφίξεις από το εξωτερικό, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί το κλίμα πολιτικής ηρεμίας, χωρίς απρόοπτα για τη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger