Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, συναντήθηκαν την Τρίτη 19-01-2016 στελέχη του ΟΤΕ,με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών



Με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, συναντήθηκαν την Τρίτη 19-01-2016 στελέχη του ΟΤΕ, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και την εγκατάσταση νέων καμπινών σε σημεία και περιοχές που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά ο τρόπος εγκατάστασης των νέων αυτών καμπινών, με τα στελέχη του ΟΤΕ να ζητούν από την κ. Αντιπεριφερειάρχη την σχετική αδειοδότηση, με την κ. Κολυνδρίνη να επισημαίνει ότι η αδειοδότηση θα δοθεί σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της σχετικής νομοθεσίας και ότι προβλέπεται από αυτήν. Οι περιοχές οι οποίες εντάσσονται σε αυτό το δίκτυο όπου θα γίνει το δίκτυο των οπτικών ινών είναι ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, η Ανακασιά, ο Άνω Βόλος, και οι Σταγιάτες.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη του ΟΤΕ με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών και την ανάπτυξη του δικτύου, θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες της ευρυζωνικότητας και θα βρεθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα χαμηλών ταχυτήτων ADSL, ενώ θα δοθεί και πρόσβαση σε ειδικές υπηρεσίες VDSL μέχρι 50mbps και σε υπηρεσίες hybrid που θα αναπτύξει άμεσα ο ΟΤΕ.

Ήταν μια αρχικά ενημερωτική συνάντηση, με την κ. Κολυνδρίνη να τονίζει ότι θα ενημερωθεί σχετικά και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και να επισημαίνει παράλληλα ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου σε διάφορες ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Μαγνησίας είναι πολύ σημαντική και θα παρέχει αυξημένες υπηρεσίες στους χρήστες του διαδικτύου, είτε είναι φυσικά, είτε νομικά πρόσωπα, είτε διάφορες επιχειρήσεις και εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουρισμό και η χρήση ενός ανεπτυγμένου τέτοιου δικτύου θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για πολλούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger