Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΜΗΝΑ!

      ΠΕΜΕΝ    ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ    ΠΕΕΜΑΓΕΝ    ΠΕΠΡΝ    ΠΕΣ/ΝΑΤ

          Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ και η ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες, που με αποφασιστικότητα  και μαζική συμμετοχή έδωσαν τη μάχη της απεργίας.  

          Καμία εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσα λέει ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, γιατί μαζί τους εφοπλιστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, προωθούν σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα, κατάργηση των ΣΣΕ, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, μείωση των οργανικών συνθέσεων, ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, φοροεπιδρομή, νέες δραματικές περικοπές στους ναυτεργάτες και γενικότερα στα λαϊκά στρώματα..

Επιτέθηκαν στον Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα έφαγε πολύ ξύλο - ΤΩΡΑ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ δεν έχουμε σήμερα πλοία ναυτεργάτες από το «Πρωτεύς» συμμετέχουν στην απεργία καθως και το καταμαράν Flying Cat 6.ΠΡΩΤΕΥΣ

Συνάντηση των πληγέντων της Σκοπέλου με τον υπουργό κ. Αλεξιάδη


Στις 11 Νοεμβρίου θα επισκεφτούν τον κ. Αλεξιάδη εκπρόσωποι των επαγγελματιών
Το αίτημα των αποζημιώσεων και των ειδικών απαλλαγών θα θέσουν στον αρμόδιο υπουργό οι πληγέντες της Σκοπέλου, στη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Οι πληγέντες της Σκοπέλου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για υλοποίηση των προφορικών κυβερνητικών δεσμεύσεων στο συγκεκριμένο ραντεβού, προσβλέποντας στην εφαρμογή των ειδικών απαλλαγών, που θα τους επιτρέψουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Συνέλευση 4/11: Μετάβαση στην Ειδομένη την Κυριακή 15 Νοέμβρη

Συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4/11 από τα μέλη της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού και τους συνδιοργανωτές και εθελοντές που βοήθησαν στη συναυλία αλληλεγγύης και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έγινε το Σάββατο 31/10.

Δεν συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ- Από την Εκτελεστική, πριν λίγο, 10 κατά της συνέχισης και 3 υπερ!

Γνωστός και μη εξαιρετέος , ο κύριος γ.γ , με μια...τουφεκιά στον αέρα για εκτόνωση.
Ανοιχτά κατά της απεργίας τα ταξικά σωματεία του ΚΚΕ. Οι καπεταναίοι γνωστοί και αυτοί.
Η ομάδα Χαλά διατηρεί σταθερά την   εργοδοτική -κυβερνητική συνδικαλιστική πρακτική  της για τα μάτια του κόσμου.
Ο κ. Φραγκουλίδης  πρόεδρος των θαλαμηπόλων ΥΠΕΡ. Ο κ. Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υπέρ.
Αναζητείται ο τρίτος, που ψήφισε υπέρ. Το αποτέλεσμα 10-3 . Η απεργία τελειώνει σήμερα ....

Απάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ στο non-paper που διέρρευσε η Κυβέρνηση για τη φορολογία των αγροτών

Απάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ στο non-paper που διέρρευσε η Κυβέρνηση για τη φορολογία των αγροτών Με αφορμή το «non-paper» που διέρρευσε η Κυβέρνηση για τη φορολογία των αγροτών και προκειμένου να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και οδηγούμαστε στον κοινωνικό αυτοματισμό να στρέφεται η μία τάξη εναντίον της άλλης, επισημαίνουμε τα παρακάτω: Αποτελεί λανθασμένη εθνική επιλογή, ανακολουθία και αντίφαση όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων την τελευταία 5ετία να επισημαίνουν ότι η επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας θα προκύψει από την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και να νομοθετούν προς αντίθετη κατεύθυνση με συνέπεια:
- τη δραματική μείωση της παραγωγικής βάσης του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα στη χώρα μας,
- τη μείωση της αξίας της αγροτικής παραγωγής,
- τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος,
- την αύξηση της αξίας των εισροών της αγροτικής παραγωγής,
- την αύξηση της αξίας των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και
- τη μείωση της αξίας των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων.
Με βάση τα εξής δεδομένα:
α) ότι η αξία της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας κυμαίνεται μεταξύ 9-10 δις ευρώ ετησίως.
β) ότι η αξία των εισροών της αγροτικής παραγωγής φθάνει τα 5,5 δις ευρώ περίπου.
γ) ότι το ετήσιο αγροτικό εισόδημα διαμορφώνεται στα 3,5 – 4,5 δις ευρώ.
δ) ότι η αξία των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων ήταν 6 δις ευρώ το 2009 και 4,8 δις ευρώ το 2013.
ε) ότι η αξία των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων μας ήταν 3,8 δις ευρώ το 2009 και αυξήθηκε στα 4,8 δις ευρώ το 2013, είναι βέβαιο ότι με τα όσα προβλέπονται στα νέα φορολογικά – ασφαλιστικά μέτρα των αγροτών και συγκεκριμένα:

Παρέμβαση της Σταματίνας Τσιμτσιλή και της Κατερίνας Καινούργιου για το δράμα των προσφύγων

-ΠΟΣΟ ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΜΟΥ;

ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21 2015 & πολυτεκνικών-προνοιακών-Δωρεάν Διακοπές ΟΓΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το γ’ τρίμηνο του 2015, θα πιστωθούν στους δικαιούχους, σήμερα  Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.Στην εφαρμογή του ΟΓΑ  μπορείτε να ελέγξετε εάν έχει εγκριθεί η δόση για το επίδομα τέκνων. 

Συμπληρώνετε: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Αρ. αίτησης: Έτος και αμέσως θα δείτε αν συμπεριλαμβάνεστε στην επόμενη καταβολή χρημάτων που θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οικογενειών.
Προνοιακό επίδομα

Από την 1η Οκτωβρίου 2015  οι νέες αιτήσεις για καταβολή προνοιακού επιδόματος υποβάλλονται αποκλειστικά στο δήμο μόνιμης διαμονής
Μόνο στο δήμο μόνιμης διαμονής τους πλέον θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για τη χορήγηση ή τη συνέχιση των προνοιακών επιδομάτων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ACS δίπλα στους πρόσφυγες

Πρωτοβουλία βοήθειας και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες αναλαμβάνουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ACS.
Πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 9/11/15 έως και την Παρασκευή 13/11/15 καλούν τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες) και να τα παραδίδουν στα καταστήματα της ACS πανελλαδικά.
Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες και έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα λόγω τις τεράστιας καθημερινά προσέλευσης προσφύγων και γνωρίζοντας τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε πρωταρχικά βασικά αγαθά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ACS ενώνουν τις δυνάμεις τους.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ACS χτίζουν ένα δρόμο ασφαλούς μεταφοράς βασικών αγαθών από όλη την Ελλάδα σε κάποιες από τις βασικότερες περιοχές άφιξης και παραμονής προσφύγων: τη Λέσβο, την Κω, τη Χίο και τη Σάμο.
Πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 9/11/15 έως και την Παρασκευή 13/11/15 καλούμε τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες) και να τα παραδίδουν στα καταστήματα της ACS πανελλαδικά.
Η εταιρεία αναλαμβάνει την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των ειδών και την παράδοση αυτών στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων σε: Λέσβο, Κω, Χίο και Σάμο.
Βάσει των αναγκών σε κάθε περιοχή, παρακάτω θα βρείτε τα είδη προς συγκέντρωση:

Πέθανε ο Κώστας Τσάκωνας

Πριν λίγο καιρό υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας. Ο ηθοποιός είχε χτυπηθεί πριν πέντε χρόνια από εγκεφαλικό, το οποίο του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Πριν λίγο καιρό υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.
Η Καίτη Φίνου στην προσωπική σελίδα της στο Facebook έγραψε. «Και ο θάνατός σου σαν τα ανέκδοτα που έλεγες μαθεύτηκε.-Πέθανε,δεν πέθανε πάλι ψέματα είναι….Όμως αυτή την φορά στο τέλος δεν μπορέσαμε να γελάσουμε. Γιατί στ’αλήθεια είχες φύγει. Καλό σου ταξίδι Κώστα».

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Δρίτσα-ΠΝΟ, παραμένουν δεμένα τα πλοία...


Θοδωρής Δρίτσας  
Οι καλές προθέσεις του υπουργού Ναυτιλίας δεν είναι αρκετές για τους ναυτεργάτες

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τη διοίκηση της ΠΝΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε την Τρίτη ο Θοδωρής Δρίτσας στους ναυτεργάτες αμέσως μετά την εξαγγελία της Ομοσπονδίας για νέα 48ωρη απεργία, χωρίς να εξαιρεθούν από αυτή τα τρία πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι ναυτεργάτες κατέθεσαν και πάλι στον κ. Δρίτσα τα αιτήματά τους και επικεντρώθηκαν στα συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά, αλλά και στο πρόβλημα που τους «καίει»: αυτό της μείωσης των οργανικών συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Σκόπελος μόνο 17 η άλλοι που ήτανε?μάλλον δεν αχούνε κανένα πρόβλημα αυτή

ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ - ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΣ

Olympiacos - Limoges Live Streaming

FK Krasnodar - PAOK Saloniki Live Streaming

Asteras Tripolis - APOEL Nicosia FC Live Streaming

Θαυμάστε τους!


Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν άκρως αποκαλυπτική και «ικανή» να δείξει και στον τελευταίο δύσπιστο ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων, παρά τις διαφορές τους, «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Εχουμε και λέμε: Η ΝΔ μέσω του εισηγητή της, Χρ. Σταϊκούρα, συμφωνώντας πλήρως με τα όσα είχε αναφέρει πριν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάνθηκε ότι «καθίσταται αναγκαία μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων», παρά το «νέο μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους», και προέτρεψε την κυβέρνηση «να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό με ισχυρή παρουσία ιδιωτών, ώστε οι τράπεζες να επιτελέσουν και τον διαμεσολαβητικό τους ρόλο στη λειτουργία της οικονομίας». Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, ...«επιτέθηκε» στην κυβέρνηση ότι με την

Πλειστηριασμοί

«Κόκκινη γραμμή η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς». Αυτό είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους «εταίρους» της για το «κλείσιμο» των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων μέτρων που θα ψηφιστούν, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση του δανείου από τον ESM και να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενα σλόγκαν που κάποιος, για να αντιληφθεί τον εμπαιγμό στα χιλιάδες εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που όλες αυτές τις μέρες ακούνε και διαβάζουν τους τρόπους που θα χάσουν τα σπίτια τους, πρέπει να αποκωδικοποιήσει.
Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως: συγκυβέρνηση, εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών οργανισμών και θεσμών, εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων και εταιρείες, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει, έχουν ήδη σχεδιάσει το πώς και το πότε θα γίνουν πράξη τα σενάρια που οδηγούν στο ξεσπίτωμα των οικογενειών, αλλά και το ποιος θα πάρει αυτά τα σπίτια για να τα αξιοποιήσει όπως θέλει, προκειμένου να πληρωθούν οι τράπεζες, αλλά και να τα κονομήσουν εκείνοι που βλέπουν μπροστά και θέλουν τη συγκέντρωση ιδιοκτησιών σε λίγα χέρια. Και μάλιστα, σε μια χώρα που το ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Ξεβρακώνοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το #irunmarathon!

Ξεβρακώνοντας την ΈΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, την τράπεζα της καρδιάς μας!
Οι χρυσοί άνθρωποι της Εθνικής, προσφέρουν από την τσεπη τους 0,50 ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου για κάθε post που γίνεται με το γνωστο πλέον hashtag #irunamarathon! Το πράγμα όμως μάλλον δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται…. Και εξηγώ:
Επειδή μου φάνηκε λίγο ύποπτο το θεματάκι έκατσα αρχικά και έψαξα πόσες χιλιάδες post έχουν γίνει σε facebook, instagram, twitter και είναι αρκετότατα! Ενδεικτικά στο Instagram αυτή τη στιγμή το εν λόγω hashtag έχει πάνω από 27.000 αναφορές! Μωρέ μπράβο, σκέφτηκα… Αν συνεχιστεί η καμπάνια με την ίδια δυναμική σε λίγο η Εθνική μάλλον θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Δεύτερο βήμα ήταν να κάτσω και να βρω πληροφορίες για το “φιλανθρωπικό” αυτό hashtag! Έπεσα λοιπόν πάνω σε αυτό το site: http://www.i-runmarathon.gr/ ! Στο τέλος της σελίδας, υπάρχουν οι όροι χρήσης, που για πρώτη φορά στη ζωή μου έκατσα και διάβασα! Αυτό που ανακάλυψα μου έλυσε όλες τις απορίες!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου