Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΤΩΡΑ Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά

Ποιος επιτέλους ελέγχει τη γ.γ. δημοσίων εσόδων;

Ποιος επιτέλους ελέγχει τη γ.γ. δημοσίων εσόδων;
Η υπόθεση με το plan B που επεξεργαζόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα – φωτιά που αφορά τη λειτουργία της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων η οποία καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου.
Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου
Υπηρετεί η Γενική Γραμματεία το Δημόσιο Συμφέρον; Ελέγχεται από κάποιον ο υπερ-οργανισμός της Γενικής Γραμματείας στην οποία χτυπάει η καρδιά της οικονομίας, αφού πλέον ελέγχει απόλυτα τα Δημόσια Έσοδα, τα ΣΔΟΕ, τους φόρους, τα τελωνεία, τα ακίνητα και κάθε κρατικό έσοδο;
Σε ένα ιδιόμορφο Κράτος εν κράτει με απόλυτη ανεξέλεγκτη και αδιαφανή εξουσία όχι μόνο για την είσπραξη φόρων αλλά και για τη διαμόρφωση φορολογικής πολιτικής, έχει εξελιχθεί η Γενική Γραμματεία Εσόδων. Ασκώντας οικονομική πολιτική, μέσω των εγκυκλίων που εκδίδει, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δε δημοσιεύονται και δεν μπορούν καν να εντοπιστούν, δημιουργεί ένα νέο ιστό πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας μέσα από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της.
Τον Ιούνιο του 2015 η Εγκύκλιος που εξέδωσε η ίδια η Γραμματεία αυξάνει περαιτέρω τις

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Ρινάλντι: Η χώρα οδεύει στην καταστροφή με ευθύνη του Τσίπρα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Ρινάλντι: Η χώρα οδεύει στην καταστροφή με ευθύνη του Τσίπρα
Παραιτήθηκε και άσκησε αιχμηρή κριτική για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.
Η χώρα οδεύει σε εθνική και κοινωνική καταστροφή και γι' αυτή την εξέλιξη είναι τεράστιες οι ευθύνες του Μαξίμου, της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και όσων ψήφισαν «Ναι», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ρούντι Ρινάλντι, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ ήδη έχουν ληφθεί κυβερνητικές αποφάσεις και έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται κατόπιν εορτής να συσκεφθεί και να αποφασίσει τη στρατηγική του.

Σεμινάριο δημιουργίας γερμανοτσολιάδων της δημοσιογραφίας από το ινστιτούτο Άντεναουερ

Σεμινάριο δημιουργίας ελληνόφωνων γερμανοτσολιάδων της δημοσιογραφίας με την υπογραφή του Ιδρύματος Κόνραντ Άντεναουερ του κυβερνώντος CDU της μερκελοναζιστικής Γερμανίας ... επειδή οι Μπάμπηδοπορτοψάλτες-Τρεμοπρετεντέρηδες δεν επαρκούν και χρειάζονται νέα δημοσιοκαφρικά "φυντανάκια" που θα μας παπαγαλίζουν τη γραμμή του Βερολίνου: 12-19 Σεπτέμβρη θα τα επωάσουν!

Γιατί; Απλά επειδή κάθε εξόρμηση του γερμανικού ιμπεριαλισμού με στόχο τη χώρα μας χρειάζεται τους ντόπιους της συνεργάτες... κάποτε ήταν ταγματασφαλήτες, μπουραντάδες, μαυραγορίτες και Τσολάκογλου... τώρα έχουν ολιγάρχες, Τσιπράκογλου, ΣυριζοΕΣΠΑτζήδες, Πασοκονεοδημοκράτες-ποταμίσιους, Λεβέντηδες, Βλήμερους και λοιπά νεοφιλελεύθερα-φασιστικά-παρακρατικά καθάρματα...

Αυτά να τα βλέπουν έχουν ακόμη ευρωπαιστικές/ευρώ-φεντεραλιστικές ονειρώξεις (πολλοί τέτοιοι τύπου Ψωριανού, Φον Σταύρου αλλά και Πανούση εξακολουθούν να δηλώνουν "αριστεροί")...

Να τα βλέπουν επίσης όσοι αριστεροί (με ή χωρίς εισαγωγικά) νομίζουν πως έχουμε ακόμη ειρήνη με τη μερκελοναζιστική Γερμανία και συμπεριφέρονται σαν πρωτοχριστιανοί στην αρένα με τα θηρία και ακόμη και τώρα αρνούνται την αναγκαιότητα διεξαγωγής άγριου αντι-ιμπεριαλιστικού ταξικού πατριωτικού αγώνα απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό και τα ντόπια τσιράκια του...

Γράφει Ο αηδιασμένος

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ…

Στο περιφερειακό συμβούλιο της 28ης  Ιουλίου, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία κατέθεσε προς συζήτηση ψήφισμα που αφορούσε τα κανιβαλικά μέτρα του νέου μνημονίου ενάντια στη λαϊκή πλειοψηφία, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα των πλειστηριασμών και των άμεσων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλίας δε χωράει καν η συζήτηση για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας, καθώς οι παρατάξεις της ΝΔ (Αγοραστός) και του ΠΑΣΟΚ (Τσιλιμίγκας) αρνήθηκαν ακόμα και τη συζήτηση επί του ψηφίσματος. Η επιχειρηματολογία όμως που χρησιμοποίησαν για να αιτιολογήσουν την άρνησή τους για τη συζήτηση του ψηφίσματος φανερώνει τόσο τις προτεραιότητες τους, όσο και συνολικά τον ρόλο που παίζουν οι περιφέρειες στην υπεράσπιση της αστικής πολιτικής.

Σποράδες Ξέμεινε από υλικά το Κέντρο Υγείας


SOS για την προβληματική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου από το διευθυντή και τους γιατρούς
«Κλειστόν  μέχρι… νεωτέρας» το ακτινολογικό,  ένας οδηγός για όλες τις δουλειές, στο κόκκινο οι βάρδιες γιατρών
Μπλακ άουτ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Αναστέλλεται η λειτουργία του ακτινολογικού, λόγω έλλειψης υλικών.  Με «τεχνητές αναπνοές» η λειτουργία του, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Στο «κόκκινο» οι βάρδιες του προσωπικού, οι εφημερίες καλύπτονται από το διευθυντή και μία γιατρό,  στον ένα συμβασιούχο οδηγό του ασθενοφόρου οφείλονται 20 και πλέον ρεπό.

Στο στόχαστρο κυβέρνησης και εφοπλιστών τα δικαιώματα των ναυτεργατών

Πηγή: 902.gr
Σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 27 Μάη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ ώστε να κλιμακωθεί η δράση με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη και στην προετοιμασία απεργιακού αγώνα καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Μαγείρων
Παράλληλα τα Σωματεία καταγγέλλουν τις προτάσεις των εφοπλιστών και της κυβέρνησης που οδηγούν στη διάλυση του ΝΑΤ, αλλά και τις διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών καθώς την Παρασκευή 29 Μάη εκδικάζεται στην Καβάλα η έφεση που κατέθεσαν οι ναυτεργάτες κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που καταδίκασε 20 ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί συμμετείχαν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία το 2010.

ΣΟΚ στους απανταχού αντικομμουνιστές: Σοβιετία κατάντησε την Πάτρα ο δήμαρχος Κ.Πελετίδης!

Πηγή: 902.gr | Αρχικό σχόλιο: Τσουχτρες

Ε όχι και δωρεάν θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ρε μάστορα, τώρα που και ο τελευταίος βλαχοδήμαρχος έχει στήσει το μαγαζάκι του κερδοσκοπώντας πάνω στην ανάγκη της οικογένειας για απασχόληση των παιδιών, τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Και δωρεάν μετακίνηση και πλήρη διατροφή και θαλάσσια σπορ και προβολή ταινιών… εσύ δεν είσαι δήμαρχος ρε Πελετίδη, εσύ είσαι «δολοφόνος» της επιχειρηματικότητας!

Δωρεάν θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 9-14 ετών  θα λειτουργήσει ο Δήμος Πατρέων στο χώρο της πλαζ στην Αγυιά από τις 22 Ιουνίου, έως 14 Αυγούστου, 6 μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Σάββατο), σε τέσσερις περιόδους.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται στον κατασκηνωτικό πνεύμα και περιλαμβάνει:

Ο «λενινιστής» Τσίπρας και οι τσαρλατάνοι τύπου (Αλέξανδρου) Κερένσκι

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Μετά τον κ.Μειμαράκη (που τον στηρίζει), μετά τον κύριο Σταύρο Θεοδωράκη (που τον στηρίζει), μετά τον κύριο Στουρνάρα (που τον στηρίζει), μετά τους κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Ψαριανό, Γιακουμάτο, Χαρδούβελη, Σαμαρά, Βενιζέλο (που τον στηρίζουν και ψηφίζουν μαζί του), μετά την κυρία Βούλτεψη – το μαλλί πως είναι;-  (που τον στηρίζει), ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε χτες και έναν ακόμα για να αποδείξει πόσο δίκιο έχει να ακολουθεί την πολιτική που ακολουθεί. Επικαλέστηκε τον… Λένιν.
«Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο και της επαναστατικής τακτικής. Το έγραψε και ο Λένιν στο βιβλίο του “Αριστερισμός, η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού”», είπε ο κ.Τσίπρας. Το είπε στην συνέντευξή στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» για να δικαιολογήσει την φαντασμαγορικών διαστάσεων κωλοτούμπα του.
Λόγω του ότι η συνέντευξη ήταν ραδιοφωνική δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που αναζήτησε την δικαίωση του στον… Λένιν, είχε κοκκινίσει μια στάλα από ντροπή. Προσωπικά αμφιβάλουμε.

Bordeaux - AEK Larnaca Live Streaming

Brondby - Omonia Live Streaming

Real Madrid - AC Milan Live Streaming

ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ούτε ευρώ περικοπή σε συντάξεις και επιδόματα ΑμΕΑ

Ούτε 1 ευρώ περικοπή στις συντάξεις αναπηρίας και στα επιδόματα των ΑμΕΑ» απαίτησαν εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος και εργατικών συνδικάτων απ' τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης.
Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ, του ΣΕΜΙΣΕΑ (εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή) και των Συνδικάτων Οικοδόμων και Μετάλλου εξέφρασαν στον υπουργό τις σοβαρές ανησυχίες των αναπήρων και χρονίως πασχόντων για περικοπές στις συντάξεις αναπηρίας και επιδόματα με το 3ο μνημόνιο. Επίσης, ανέφεραν καταγγελίες για κατάφωρες, εγκληματικές αποφάσεις στα ΚΕΠΑ σε βάρος αναπήρων και χρονίως πασχόντων.

Φαρδιά - πλατιά υπογραφή


«Υπερασπιστήκαμε τα δίκαια του λαού και τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού δρόμου», είπε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δίκιο του λαού», λοιπόν, είναι: Το άγριο χαράτσωμα με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για όσα έχει άμεση ανάγκη για να επιβιώσει ο άνθρωπος. Η δουλειά έως το θάνατο με την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Η ντε φάκτο καθιέρωση των μισθών στο επίπεδο ενός επιδόματος ανεργίας. Η εξαφάνιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς με την άγρια πρόσθετη φορολόγηση. Ας μην το συνεχίσουμε. Κανένα δίκιο του λαού δεν υπερασπίστηκε η κυβέρνηση. Για την αστική τάξη διαπραγματεύτηκε, εκείνης τα συμφέροντα υπεράσπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διαπραγμάτευση έχει νικητή την αστική τάξη και χαμένο τον εργαζόμενο.Είπε ακόμα: «Από πρόγραμμα 13 δισ. σε 5 μήνες, πήγαμε σε 85 δισ. σε 3 χρόνια».
Δηλαδή, ζητάει να του πούμε και μπράβο γιατί αύξησε κατά 85 δισ. το κρατικό χρέος, που πρέπει να πληρώσει ο λαός για δανεικά που ποτέ δεν πήρε, αλλά, αντίθετα, είναι ένα χρέος που διαμορφώθηκε για την κάλυψη των αναγκών του κεφαλαίου.

Χωρίς ντροπή...

Ακούσαμε πάρα πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα χτες. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κάποιος από όσα άκουσε, σε συνδυασμό με όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αστικής διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και από όσα έχει βιώσει τα προηγούμενα πέντε χρόνια με άλλες κυβερνήσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση...
Παραδέχτηκε ότι το νέο μνημόνιο είναι χειρότερο από την πρόταση Γιούνκερ, για την οποία έκανε δημοψήφισμα. Σωστά. Πώς το αιτιολογεί; Δεν στεκόμαστε στον αισχρό εμπαιγμό του τύπου «...προεκλογικά δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια. Ας αφήσουμε τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις».
Το νέο μνημόνιο λέει είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός για το καλό του λαού. Εφτασε, δε, να επικαλεστεί ακόμα και τον Λένιν (!) για την ανάγκη των συμβιβασμών, για να τεκμηριώσει τη θέση του χωρίς καμιά ντροπή.
Πόση κοροϊδία και πόσο εμπαιγμό έχει αντέξει αυτός ο λαός, ειδικά τα τελευταία χρόνια; Και τώρα έφτασε η στιγμή που πρέπει να νιώσει και ...περήφανος. Το μνημόνιο είναι μονόδρομος για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, γιατί έτσι προκρίνει το ελληνικό κεφάλαιο ότι πρέπει να γίνει, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανάκαμψη των κερδών του εντός Ευρωζώνης. Ο συμβιβασμός που έκλεισε στις Βρυξέλλες ήταν για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, για τους οποίους διαπραγματευόταν όλους αυτούς τους μήνες.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ το μεγαλύτερο αρχή λαμογιο της Σκοπέλου τον κάνατε και κύριο ντροπή ρεεεεεεεεεεε

Η λέξη "λαμόγιο"
το Λαμόγιο (η ετυμολογία της λέξης)

Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, στον αγώνα Παναθαναϊκού - Εργοτέλη (22/10/2011), αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων»

Ο διαιτητής διέκοψε για 8 λεπτά τον αγώνα, προκειμένου να κατέβει το πανό, επικαλούμενος ότι προσβάλει το φίλαθλο πνεύμα.
Το σύνθημα είχε, σαφέστατα, πολιτικό χαρακτήρα και ισοπεδωτικό, αφού αναφερόταν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς, αλλά για να διαπιστώσουμε αν ήταν και υβριστικό πρέπει να ερμηνεύσουμε τον όρο "Λαμόγιο/α"

Τα Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων. Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στα ευθυμογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου για να προσδιορίσει τους τσιλιαδόρους, που υποκρίνονταν τον παίκτη του παπατζή, για να προσελκύσουν τα θύματα.

Σκόπελος πολεμάτε μας ρε κουφάλες τα μούτρα σας θα φάτε τελικά την σαπίλα θα την νικήσουμε ....μαζί και ολα τα λαμόγια ταυ νησιού


Εγκληματική η αδιαφορία των αρχών

Εγκληματική η αδιαφορία των αρχών στα νησιά των Κυκλάδων!

Του Θανάση Λαμπρόπουλου
Τι και αν το θέμα της παραβατικότητας πολλών νεοελλήνων επιχειρηματιών της “ΝΥΧΤΑΣ”,να πουλούν “ΜΠΟΜΠΕΣ” ποτά σε ανήλικους έπαιξε και παίζει σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ εκεί στην κατάμεστη από τουρίστες(έλληνες και ξένους) ΠΑΡΟ εξακολουθεί να υφίστατε και μάλιστα εντονότερα, αφού ΟΥΔΕΙΣ εκ των υπεύθυνων ελεγκτικών αρχών του νησιού δεν λέει να εφαρμόσει τον ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ νόμο που φυσικά είναι γνωστός όχι μόνο στους επιχειρηματίες αλλά και στον τελευταίο ένστολο της ΕΛ.ΑΣ.

Ποτά «μπόμπες» σε ανήλικους ... μεθύστακες!

Ποτά «μπόμπες» σε ανήλικους ... μεθύστακες!


 Του Θανάση Λαμπρόπουλου
ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ....ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΑ
ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ
ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η....ΜΠΟΜΠΑ
ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΣΕ
ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΥ....ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ.

ΒΟΜΒΑ! Ο Τσίπρας αποκάλυψε ότι θα κατέρρεαν Eurobank και Εθνική. "Εξαφανίστηκε" από παντού η δήλωση! Γιατί;;

"PRESS-GR"
ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ EUROBANK ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!
Αλέξης Τσίπρας: «Ήξερα ότι αν έκανα αυτό που λέει η καρδιά μου [και έφευγα από τη Σύνοδο Κορυφής της 12/7], την ίδια μέρα θα έπεφταν τα υποκαταστήματα των τραπεζών εκτός Ελλάδας, ότι θα τελείωνε η ρευστότητα στο εσωτερικό, ότι η ΕΚΤ θα αποφάσιζε το κούρεμα των collaterals, θα κατέρρεε αμέσως η Eurobank και ίσως και η...

ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ... "QUADRIGA" ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στην κλίνη του Προκρούστη της "Quadriga" (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM) μπαίνει για τα καλά το ΕΚΑΣ.
Tην Τετάρτη (29/7), σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο, τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου επεξεργάσθηκαν στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέσω των οποίων εξήγαγαν το συμπέρασμα πως οι δαπάνες για την καταβολή του επιδόματος καταγράφουν μεγάλες αποκλίσεις.
Η εξέλιξη αυτή , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα οδηγήσει σε "τσεκούρι" στο ΕΚΑΣ για πολλούς από τους δικαιούχους. Οι πρώτες μειώσεις αναμένονται τον Μάρτιο του 2016.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του επτάμηνου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2015 η συνολική δαπάνη για το ΕΚΑΣ θα ανέλθει εφέτος στα 900 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20% υψηλότερα από την αρχική πρόβλεψη, λόγω των επιπτώσεων της διαρκώς αυξανόμενης ύφεσης στην ελληνική οικονομία, που δείχνει να μην έχει τέλος λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών!
Η απόκλιση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της διαιώνισης των πολιτικών λιτότητας, είναι «επαναλαμβανόμενη», καθώς και το 2014 το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για ΕΚΑΣ ήταν στα 720 εκατ. ευρώ, 200 εκατ. ευρώ υψηλότερο έναντι του αρχικού στόχου του περυσινού έτους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, κα. Κολυνδρίνη, με τον κ Διαθεσόπουλο Δημήτρη, πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος,  Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης και Πρόεδρο Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κολύμβησης, και τον κ Σπηλιοτόπουλο Νικόλαο, Τεχνικό Σύμβουλο της τελευταίας και Συντονιστη Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αναφορικά με τη διοργάνωση  του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Βόλο από τις 16 Αυγούστου 2015 έως 23 Αυγούστου 2015 Οι ΠΕ Μ.& Σ, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρτιότητα της διοργάνωσης σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου  αναλαμβάνουν να καλύψουν  μεγάλο μέρος του κόστους της, χρηματοδοτώντας τις πρόσθετες υποδομές που απαιτούνται, και αναλαμβάνοντας τη μετακίνηση αθλητών και διαιτητών.

Έπεσε μαύρο στην Δημοκρατία (κι ο Τσίπρας στο κόκκινο)

isovitisΓεια σου πιτσιρίκο.
Απίστευτες εποχές αλήθεια που ζούμε. Σε ένα χωριό, στην εσχατιά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, όπου κυβερνούν οι χειρότεροι των μαφιόζων. Οι ξεπουλημένοι σε άλλους μαφιόζους, μαφιόζοι. Διάβασε τη συνέχεια

Εορτή του Αγίου Σίλα και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

Εορτή του Αγίου Σίλα και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων
Τη μνήμη του Αγίου Σίλα και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 30 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Οι Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος, ήταν πέντε από τούς εβδομήκοντα μαθητές του Κυρίου. Όλοι υπηρέτησαν το Ευαγγέλιο του Χριστού «εν κόπω και μόχθω, εν αγρυπνίαις πολλάκις, εν λιμώ και δίψει, εν νηστείαις πολλάκις, εν ψύχει και γυμνότητι» (Β' προς Κορινθίους, ια - 27).
Δηλαδή, υπηρέτησαν τον Κύριο με κόπο και μόχθο, με αγρυπνίες πολλές φορές, με πείνα και δίψα στις μακρινές οδοιπορίες, με νηστείες, με ψύχος και γυμνότητα.
Ο Σίλας φυλακίστηκε μαζί με τον Παύλο στους Φιλίππους της Μακεδονίας (Πραξ. ιστ 25-39). Μετά από πολλούς μόχθους και αφού ακολούθησε τον Παύλο σε πολλές περιοδείες του, έγινε επίσκοπος Κορίνθου.

Apollon - Gabala Live Streaming

ΑΪΚ Στοκχόλμης - Ατρόμητος, Προκριματικά Europa League-AIK - Atromitos Athens Live Streaming

ΠΑΟΚ - Σπάρτακ Τρνάβα, Προκριματικά Europa League-PAOK Saloniki - Trnava Live Streaming


Η μισή Ελλάδα πέρασε απο τα ξερονήσια, και το μαλακισμένο ο Τσίπρας σπιλώνει ιδέες που πόνεσαν και πέθαναν τόσοι άνθρωποι. Φύγε και γρήγορα

Φίλε πιτσιρίκο,
Συγγνώμη που σε ενοχλώ για τον Che Guevara του δοσιλογισμού, αλλά μετά την συνέντευξη στο μπoυρδέλο το ραδιόφωνο -που δεν μπορούν ούτε να πληρώσουν τους τεχνικους- είμαι εξαγριωμένος.Αυτός ο καραγκιόζης ήταν αυτός που ήταν πρωθυπουργός τόσο καιρό;
Έχεις δίκιο ο Βαρουφάκης τους κάλυπτε όλους που αντιστεκόταν στον εξευτελισμό των ευρω-συμμοριτών.
Αυτό που μας είπε -ο γελοίος, ο νέος ΓΑΠ- είναι οτι έπρεπε να υπογράψουν απο την αρχή, δηλαδή μιλάμε για μεγάλο πολιτικό απατεώνα. Ούτε καν ήθελε να κάνει τίποτα, μόνο μοίραζε υποσχέσεις για να γίνει πρωθυπουργός.Δεν έπρεπε, όμως, να περιμέναμε τίποτα καλύτερο, στον σταθμό που είναι τώρα είχαν βγάλει τους απεργούς εκβιαστές(!!). Δηλαδή, χειρότερος και απο τον Σαμαρά.
Ένα όμως πρέπει να του αναγνωρίσουμε όμως, δεν έχει υπάρξει καλύτερος απατεώνας απο αυτόν. Δηλαδή κορόιδεψε μέχρι και τον Fidel Castro. Εμείς δεν θα πέφταμε;

Είμαστε όλοι Βαρουφάκης... Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπρεπε να γράψω ένα κείμενο στήριξης στον Γ. Βαρουφάκη

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπρεπε να γράψω ένα κείμενο στήριξης στον Γ. Βαρουφάκη.
Στα πάνελ που βρεθήκαμε να συζητάμε για το ευρώ και τη δραχμή ή στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις μαζί του πίστευα πάντα ότι ήταν επικίνδυνος για τις επιδιώξεις και τα οράματα της Αριστεράς.

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ κάποιον άλλο οικονομολόγο (του δικού του διαμετρήματος) που να επιχειρηματολογούσε με τόσο πάθος για την ανάγκη παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.
Ήταν μάλιστα ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα τη θεωρία του Hotel California σχετικά με τις δυνατότητες εξόδου (You can check-out any time you like, But you can never leave!). Γι’ αυτόν ήταν λάθος ότι μπήκαμε στη...

Δεν έλαβε εντολή να τελειώσει η λιτότητα και τα Μνημόνια... προεκλογικά δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα Μνημόνια. Δεν ήταν δυνατόν να το πούμε... είπε σήμερα ο Τσίπρας!

Ο Σαμαράς ήταν περισσότερο ειλικρινής, όταν είπε πως ήταν λάθος να είναι αντιμνημονιακός...

Αλέξη... δεν θα έχεις το τέλος του Γιωργάκη...

Pε Τσίπρα... πες ότι δεν μπόρεσες ή δεν ήθελες, αλλά μην μας λες ότι είμαστε μαλάκες κι ηλίθιοι!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου