Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Σκόπελος θρήνος απόψε στην γλώσσα από πνιγμό πασίγνωστου νέου στο Λουτράκι σήμερα


Π ροωθείται η κατασκευή υδατοδρομίου στη Σκόπελο

idroplano
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τη δρομολόγηση κατασκευής του υδατοδρομίου στη Σκόπελο. Η διαβούλευση ολοκληρώνεται σε ένα μήνα και θα εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου προτείνεται να χωροθετηθούν στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας, κοντά στο travel-lift και έχουν συνολική επιφάνεια 100,00 m2 . Η έκταση αυτή έχει παραχωρηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, στην Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΙΚΕ, θυγατρική της ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ, προκειμένου ν’ αναπτύξει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση επιβατών και υδροπλάνων. Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν προκατασκευασμένο, μετακινούμενο οικίσκο, επιφάνειας 50,0 τ.μ. περίπου (ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες και συνθήκες), με χώρους για την έκδοση και έλεγχο των εισιτηρίων, την αναμονή των επιβατών και τη φύλαξη των αποσκευών τους καθώς και χώρους υγιεινής.

Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη:


Στα πλαίσια των Εθνικών Διαπραγματεύσεων τις οποίες διεξάγει η Ελληνική Κυβέρνηση για τη Συμφωνία και των προτεινόμενων μέτρων για την επίτευξη αυτής, τις τελευταίες ημέρες γίναμε κοινωνοί του αναβρασμού που επικρατεί στον τουριστικό κλάδο από την προτεινόμενη επιβολή του συντελεστή ΦΠΑ 23%.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων καθώς κι άλλα συνδικαλιστικά όργανα του τουριστικού κλάδου, τόσο σε πανελλαδική βάση αλλά και σε τοπική, είχαν δηλώσει ότι θεωρούσαν «αποδεκτή μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%». Με την προτεινόμενη όμως επιβολή του συντελεστή ΦΠΑ στο 23%, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν μη ανταγωνιστικό, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της Φρόσως Παπαϊωάννου

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ,  η Οργάνωση Μελών Αγριάς, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόλου και οι πέντε βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο της συντρόφισσας Φρόσως Παπαϊωάννου η οποία έφυγε από την ζωή από εγκεφαλική αιμορραγία στα 28 της χρόνια την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Η Φρόσω ήταν κόρη του Δημήτρη Παπαϊωάννου, μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, και της Εφης Ζαφειροπούλου.

 Θα την αποχαιρετίσουμε το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 5 μμ στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς.

Αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή οι σκέψεις οι καρδιές και τα συναισθήματά όλων μας είναι δίπλα στα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή στους συντρόφους μας Δημήτρη, Εφη και Κατερίνα Παπαϊωάννου

Απεργία την Τρίτη 30/6 στα καράβια και στα Εμφιαλωμένα Ποτά

Οργανωτική σύσκεψη χτες από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία. Η υπογραφή ΣΣΕ βασικό αίτημα των εργαζομένων στα Ποτά
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών
«Πλώρη» για την οργάνωση της πανελλαδικής παν-ναυτεργατικής απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας, που έχει αποφασιστεί για την Τρίτη 30 Ιούνη, έχουν βάλει τα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ.Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, στην οποία συζητήθηκαν μέτρα και πρωτοβουλίες, ώστε να γίνει η απεργία υπόθεση κάθε ναυτεργάτη, εν ενεργεία και συνταξιούχου, κάθε σπουδαστή στις ΑΕΝ. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των σωματείων ορίστηκε στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Τα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να εντείνουν τις εξορμήσεις τους και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, για να γίνει η απεργία αγωνιστική απάντηση στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, τη διόγκωση της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας, να γίνει βήμα στη διεκδίκηση ΣΣΕ και Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες.
Παράλληλα, σχεδίασαν την παρουσία τους με απεργιακά κλιμάκια σε μια σειρά λιμάνια της χώρας, όπως για παράδειγμα σε Λαύριο, Ραφήνα, Πάτρα, Κυλλήνη, Βόλο και αλλού. Τέλος, τα σωματεία υπογράμμισαν πως είναι σταθερά προσανατολισμένα στην κατεύθυνση του συντονισμού και της κοινής δράσης με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Για ποιους;

Το τι ακούμε τις τελευταίες μέρες από τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προκειμένου να θάψουν την ουσία της αντιλαϊκής πρότασης που κατέθεσαν προς τους εταίρους τους των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, πραγματικά δεν περιγράφεται... Ομως, μέσα στα πολλά και διάφορα, αυτό που κυριαρχεί είναι: «Παλεύουμε» - λένε - «για τους φτωχούς. Πρέπει να την πληρώσουν οι πλούσιοι. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά».
Το για ποιον παλεύουν οι κυβερνώντες μαζί με τους εταίρους τους φαίνεται ξεκάθαρα από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα και που συμπυκνώνονται στο 10σέλιδο κείμενο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κάθε λέξη, κάθε αράδα, κάθε παράγραφος, στην κυριολεξία επιφυλάσσει και μία σοκαριστική αντιλαϊκή πρόβλεψη που χτυπά τα εργατικά δικαιώματα, το όποιο εργατικό - λαϊκό εισόδημα έχει απομείνει.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου