Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΠΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Τα δρομολόγια του «Πρωτεύς» μέχρι την Κυριακή

ΠΡΩΤΕΥΣ
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς» από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.
Σύμφωνα με τα δρομολόγια αύριο Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, το πλοίο θα αποπλέει από το λιμάνι του Βόλου στις 9 το πρωί και αφού πηγαίνει μέχρι την Αλόννησο, προσεγγίζοντας τη Σκιάθο, Γλώσσα και τη Σκόπελο, θα καταπλέει στις 21.15 στο λιμάνι του Βόλου.

Νέο σενάριο για ΦΠΑ...

vavanta, μέσω "PRESS-GR"

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ: Οι Αμερικανοί περιμένουν ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ πάνω από 9 ρίχτερ μέχρι το τέλος του μήνα – Δείτε που… (φωτο)

seismos

Στο περιοδικό seismic analitics δημοσιεύθηκε…
χθες μια μελέτη μη κρατικά χρηματοδοτούμενης ερευνητικής ομάδας σχετικά με την έντονη σεισμικότητα σε όλον τον πλανήτη.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το το εικοσαήμερο 20/4 έως 9/5 και το μόνο που έκανε είναι να συγκρίνει την τρέχουσα σεισμικότητα με ανάλογες του παρελθόντος.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι άκρως αποθαρρυντικά.

Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών! Παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για το εργατικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ


Η εργατική τάξη θρηνεί ακόμη δύο θύματά της που θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους. Κατέληξαν χθες ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ και ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, δύο από τους έξι εργάτες που τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, κατά τη διαδικασία εργασιών συντήρησης. Και οι δύο ήταν εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας.
Το εργατικό έγκλημα σημειώθηκε γιατί δεν εφαρμόζονταν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων όταν έγινε η έκρηξη δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς έγκαιρα με αποτέλεσμα οι έξι να εγκλωβιστούν μη μπορώντας να βρουν τρόπο διαφυγής.

αναφορά της βουλευτού Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Δασονομείου Σκιάθου.
Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε την υπ' αριθμόν 481 αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, του υποστελεχωμένου Δασονομείου Σκιάθου».

Στην αναφορά επισυνάπτεται το από 5 Φεβρουαρίου του 2015 υπόμνημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Η Σκιάθος'' με το οποίο αιτείται την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Δασονομείου Σκιάθου, καθώς σήμερα η δύναμη του περιορίζεται μόνο σε έναν δασοφύλακα.

Η υποστελέχωση του Δασονομείου προκαλεί φαινόμενα παράνομης υλοτομίας, εκχερσώσεις, καταπατήσεις και έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την σταδιακή υποβάθμιση των δασών της περιοχής, τα οποία, όπως αναφέρεται και στο υπόμνημα του Συλλόγου, έχουν χαρακτηρισθεί ως Αισθητικά Δάση. Στο Αισθητικό Δάσος ανηκει η χαρακτηρισμένη ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (κωδικός ΑΤ 5080113), και προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 (SCI) με κωδικό GR 1430003 «Κουκουναριές και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή».

6 - 7 ΙΟΥΝΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ "ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ"


70 χρόνια περάσανε από το πέρασμα του Άρη Βελουχιώτη στην ιστορία,
στον μύθο και στον θρύλο

70 χρόνια από τη στιγμή που έδωσε τέλος στη ζωή του, σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, στο φαράγγι του Φάγγου, στη Μεσούντα της Άρτας, ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους. Το πολεμικό του ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης, κατά κόσμο Θανάσης Κλάρας, ετών 40, κομμουνιστής.

Σε ακτοπλοϊκή απομόνωση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι Θεσσαλονικείς που ενδιαφέρονται να πάνε σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο θα πρέπει να μεταβούν μέχρι το Βόλο.

Θεωρείται «νεκρός» κόμβος, χωρίς δυνατότητα εξυπηρέτησης τουρισμού, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ nchiotopoulou@ekdotiki.gr
Το πλοίο φέτος δεν θα σαλπάρει για τα ελληνικά νησιά, και δη του Βορειοανατολικού Αιγαίου, σε δρομολόγια που, παρά τα μύρια προβλήματα της ακτοπλοϊκής εταιρίας, εκτελούνταν έως και το περσινό καλοκαίρι.
Μπορεί οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να δίνουν οικονομική «ανάσα» στην πόλη και στην τοπική της οικονομία, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τα πλοία της γραμμής.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι απομονωμένο ακτοπλοϊκά, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2014, ύστερα από απόφαση του τέως υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να κηρύξει έκπτωτη την ακτοπλοϊκή εταιρία «NEL LINES», από τις δυο άγονες γραμμές που εκτελούσε, από Θεσσαλονίκη και Καβάλα προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Σε άλλη εταιρία

"Βόμβα" από 150 στελέχη-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη

Βόμβα από 150 στελέχη-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούνπολιτική συνέπεια και ρήξη
"Στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές" και εφαρμογή της "αληθινής λαϊκής εντολής" ζητούν 150 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν υπογράψει το κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης του κόμματος, στο πλαίσιο της εκστρατείας συλλογής υπογραφών που διεξάγεται με πρωτοβουλία της.
Το κείμενο θα κατατεθεί με τη μορφή ψηφίσματος στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου 23-24/5 από τους εκπροσώπους της Κομμουνιστικής Τάσης. 
Όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση της, με τίτλο "150 στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη",  η εκστρατεία συλλογής υπογραφών θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης της ΚΕ, οπότε αρκετά ακόμα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπογράψουν.
Το κείμενο έχει ως εξής:

Basket League Ολυμπιακός - Κόροιβος (πλέι οφ) -Olympiacos - Koroivos Live Streaming


Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ


Ελλάδα του 2015, χώρα των «μεταρρυθμίσεων», του μνημονίου (ακέραιου η σχισμένου δεν έχει σημασία), Ελλάδα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, Ελλάδα που αν παλιότερα «έτρωγε» απλά τα παιδιά της, τα τελευταία χρόνια όχι μόνο τα τρώει, αλλά τα καίει κιόλας, μη τυχόν και μείνει κάποιο «ίχνος» τους.
Αδέλφια, όπως βλέπουμε, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει αλλάξει, και ας έχουμε «νέα» κυβέρνηση, και όπως πάνε τα πράγματα, ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο…
Έγραψα σε προηγούμενα άρθρα μου για τα ΒΡΩΜΕΡΑ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται στα ΚΕΠΑ, πως ο κόσμος, οι ανάπηροι, οι συγγενείς τους, αλλά και πάρα πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες έχουν αγανακτήσει, και πως το ΜΠΑΜ της αγανάκτησης αυτής, είναι πάρα πολύ κοντά. Αλλοίμονο σε εκείνους που θα πάρουν τα «βόλια». Βέβαια, από προειδοποιήσεις, ΚΑΝΕΝΑ αυτί δεν ιδρώνει, τα ΒΡΩΜΟΠΑΙΧΝΙΔΑ των ΚΕΠΑ συνεχίζονται κανονικά, και όπως φαίνεται (τι κάνει νιάου νιάου κεραμίδια), με τις ευλογίες ΚΑΙ αυτής της κυβέρνησης, η οποία δείχνει την «ευαισθησία» της επιλεκτικά, αλλού και αλλού!
Να δούμε ένα ακόμα δημοσίευμα……

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.21 Μαΐου

1865. H παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο κοινοβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης έως 17ης Μαΐου.
1904. Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).
1921. Γεννήθηκε ο Αντρέι Ζαχάροφ, Σοβιετικός φυσικός και ακτιβιστής. Πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο όμως αρνήθηκε.
1930. Ο υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου ως εξατάξιου, αυτοτελούς και υποχρεωτικού.

Στο Αντάρτικο Μονοπάτι του Μηχανικού Ολύμπου


Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων με την συμβολή και του Δήμου Τεμπών θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που τιμάται τον Μάιο, εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Μηχανικού Ολύμπου στην Αντιφασιστική Νίκη».
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 24 Μάη, πεζοπορία στον συμβολικό χώρο δράσης του «Μηχανικού - Αντάρτικο μονοπάτι» που διασχίζει την Κοιλάδα των Τεμπών με αφετηρία το ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα (Σιδηροδρομικού Σταθμού Τεμπών) και εκκίνηση στις 8 πμ. Η κατάληξη της διαδρομής θα είναι το οινοποιείο Ραψάνης, όπου θα υπάρχει το λεωφορειάκι του Δήμου Τεμπών για επιστροφή των πεζοπόρων στην αφετηρία.

Πανελλήνια συνάντηση ομάδων χορού ΑμεΑ στην Καρδίτσα


Ετοιμασίες στην Καρδίτσα όπου θα φιλοξενηθούν το διήμερο 23-24 Μαΐου, 21 ομάδες από όλη την Ελλάδα, σε μια συνάντηση ομάδων χορού ΑμεΑ.
Επαγγελματικές ομάδες χορού με χορευτές με αναπηρία και μη καθώς και ομάδες που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και εκφράζονται μέσα από αυτόν σε κλειστές ή ανοιχτές δομές σε Σχολεία ή ιδιωτικές Σχολές χορού. Άτομα με αναπηρία και χωρίς, ξετυλίγουν το χορευτικό τους ταλέντο και δημιουργούν επί σκηνής χορογραφίες σε όλα τα είδη του χορού και έρχονται να μας πουν χορευτικά ότι επί σκηνής όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και χωρίς διαφορά, κάτι που επιθυμούμε να γίνεται και στη ζωή μας!

Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τιμά σήμερα, 21 Μαΐου,η Εκκλησία μας.
Ως γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο και το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ωστόσο η άποψη που επικρατεί φέρει τον Μέγα Κωνσταντίνο να έχει γεννηθεί στη Ναϊσό της Άνω Μοισίας (σημερινή Νις της Σερβίας). Το ακριβές έτος της γεννήσεώς του δεν είναι γνωστό, θεωρείται όμως ότι γεννήθηκε μεταξύ των ετών 272-288 μ.Χ.
Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος, που λόγω της χλωμότητος του προσώπου του ονομάσθηκε Χλωρός, και ήταν συγγενής του αυτοκράτορα Κλαυδίου.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου