Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Είναι ακόμη εδώ!

Βελτιώνει το υδρευτικό δίκτυο στη Σκόπελο η Περιφέρεια Θεσσαλίας


ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης του έργου «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης δήμου Σκοπέλου» αρχικού προϋπολογισμού 233.000 ευρώ. Κύριος του έργου η ΔΕΥΑ Σκοπέλου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντάσσεται στο ΟΣΑΝ Σκοπέλου και αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου, και ειδικότερα στην αντικατάσταση δικτύων διανομής ύδρευσης σε δύο δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σκοπέλου.

Τελικά... θα επιτρέπονται τα τραπεζάκια σε αιγιαλό και παραλίες...


Τροποποιείται το άρθρο 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βάσει της οποίας ακυρωνόταν η  περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κ.λπ.).
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης της ΓΣΕΒΕΕ, όπως αναφέρει η συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, καθώς «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Αλλάζει η απόφαση για τη χρήση αιγιαλού


Μετά από παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ στους συναρμόδιους υπουργούς, τροποποιείται το άρθρο 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β' 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του αιγιαλού, παραλιών, κ.α. από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί, κλπ). "Η τροποποίηση έγινε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο, εκτός των άλλων, θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αποθεματικά και καταδυτικά πάρκα επί τάπητος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σκοπέλου

Το θέμα της διάθεσης των αποθεματικών θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου στις 7 το απόγευμα, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και ψήφισμα στο οποίο θα εκφράζεται η πλήρη αντίθεση για μεταφορά των αποθεματικών.
Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση και θα κατατεθούν οι απόψεις των φορέων για το Επιχειρησιακό σχέδιο για τη κατασκευή υποβρυχίων μουσείων και καταδυτικών πάρκων στις νήσους Σποράδες και στο Δυτικό Παγασητικό. 

Σποράδες Διακομιδή 29χρονου από Σκιάθο στο Βόλο

Στο Νοσοκομείο Βόλου με πόνους στην κοιλιακή χώρα, μεταφέρθηκε χθες ένας 29χρονος από τη Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε χθες το απόγευμα από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, 29χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τροποποίηση δρομολογίου του Εξπρές Σκιάθος


EXPRESS SKIATHOS
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη 28 Απριλίου 2015, το δρομολόγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Εξπρές Σκιάθος, θα είναι τροποποιημένος, ως εξής:
Από Βόλο 9.00, Σκιάθος 11.35/11.50, Σκόπελος 12.50/13.05, Αλόννησο 13.35/13.45, Σκόπελο 14.15/14.30, Σκιάθο 15.30/15.45, Βόλος 18.20.

OPENTOURISM SPORADES               Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Opentourism ΣποράδωνΜε θέμα «στρατηγική για ένα ολοκληρωμένο νησιωτικό τουριστικό προϊόν» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου το 1ο Opentourism Σποράδων στη Σκιάθο. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού στην ημερίδα κατέδειξε περίτρανα  το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη. 

Εορτή του Αγίου Συμεών του Αδελφόθεου Επισκόπου Ιεροσολύμων

Εορτή του Αγίου Συμεών του Αδελφόθεου Επισκόπου Ιεροσολύμων
Τη μνήμη του Αγίου Συμεών του Αδελφόθεου Επισκόπου Ιεροσολύμων τιμά σήμερα, 27 Απριλίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Συμεών ήταν ένας από τους τέσσερις γιους του μνήστορος Ιωσήφ και αδελφός του αδελφοθέου Ιακώβου, που έγινε πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων.
Μετά τη δολοφονία του Ιακώβου, επίσκοπος ανέλαβε ο Συμεών. Σ' όλη τη διάρκεια της επισκοπικής του θητείας, υπήρξε αντάξιος του αδελφού του. Η ανεξάντλητη αγωνιστικότητα του, η τέλεια αυταπάρνηση του, καθώς και το απαράμιλλο θάρρος του, κατέστησαν τον Συμεών φωτεινό πνευματικό αστέρι, δια του οποίου στηρίχθηκαν και οδηγήθηκαν πολλές ψυχές στη σωτηρία. Το εντυπωσιακότερο, όμως, χαρακτηριστικό του Συμεών ήταν το ακατάβλητο φρόνημα του. Αν και 120 χρονών γέροντας, δεν κάμφθηκε μπροστά στο μαρτύριο.

Super League ΟΠΑΠ Εργοτέλης - Κέρκυρα

Βόλεϊ Γυναικών Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (3ος τελικός)

Basket League ΠΑΟΚ - Κολοσσός

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μηχανική βλάβη στο υδροπτέρυγο «Ερατώ»

Μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσιάστηκε στο επιβατηγό-υδροπτέρυγο «Ερατώ» το οποίο είχε αποπλεύσει στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής από τον Άγιο Κωνσταντίνο με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο με 64 επιβάτες.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου