Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία 3 Δεκέμβρη. Συγκέντρωση: Μουσείο 11.00

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 3/12 - Συγκέντρωση 11.00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ

Η κυβέρνηση με τα πρώτα προαπαιτούμενα, που ψήφησε, πέρασε σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, στην υγεία, στην ενέργεια. Επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας. Με τα μέτρα, που φέρνουν τώρα, επιδιώκουν ένα ολοκληρωτικό χτύπημα ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Επιδιώκουν να κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά την κοινωνική ασφάλιση. Μεθοδεύουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την απελευθέρωση των απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων. Με το νέο μισθολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση θέλουν να ολοκληρώσουν τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο. Η φορολεηλασία εντείνεται και νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται για τα «κόκκινα δάνεια», τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών.

Απέναντι σε αυτήν τη γενικευμένη επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης, η μόνη διέξοδος και λύση είναι ο μαζικός συντονισμένος Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής και των μέτρων που έφεραν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Αγώνας για τις πραγματικές ανάγκες μας με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο, που να εξασφαλίζει την ενότητα των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων και της γκρίζας ζώνης χιλιάδων εργαζόμενων στην επισφάλεια και προσωρινή εργασία. Έναν τέτοιον αγώνα δεν μπορεί και δεν θέλει να τον οργανώσει ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι κυρίαρχες δυνάμεις στις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα. Η ΑΔΕΔΥ που παραμένει εγκλωβισμένη σε μια ηττοπαθή, γραφειοκρατική λογική κι αντίληψη.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο και η ανάγκη να οργανώσουμε την απάντηση μας είναι επιτακτική. Η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-άρχουσας τάξης αφορά το σύνολο των εργαζόμενων. Κοινή πρέπει να είναι και η αντεπίθεσή μας, για να έχει ελπίδες επιτυχίας. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε στο παρελθόν, τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί σήμερα ή στο μέλλον.
Με τον Αγωνιστικό Συντονισμό σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα:
  • Που θα ξεπερνά τα όρια που βάζει ο γραφειοκρατικός, ο υποταγμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
  • Που θα εμπνέει και θα ανοίγει ένα άλλο ορίζοντα στον αγώνα σήμερα.
  • Που θα καταδεικνύει τις αιτίες και θα φέρνει μπροστά τα αναγκαία αιτήματα και στόχους σε συνθήκες κρίσης και υπέρβασης της σε όφελος των εργαζομένων.
  • Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις στα χέρια των σωματείων και των εργαζομένων.
  • Με πραγματικές μαζικές διαδικασίες βάσης και αποφάσεις αγώνα που θα συμβάλουν στον πανεργατικό συντονισμό για την ενιαία απάντηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε!
Δεν έχουμε άλλη προοπτική απ’ το να ανοίξουμε το βήμα μας σ’ αυτή τη κατεύθυνση!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ για συντονισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger