Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση στην Αμαλιάδα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη Την Κυριακή 13 Δεκέμβρη. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


Μεγάλη εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια απ' τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη οργανώνει την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στη γενέτειρά του Αμαλιάδα (στο κλειστό γυμναστήριο), η ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.Προς το χώρο της συγκέντρωσης θα γίνει πορεία, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο - αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Ν. Μπελογιάννη, θα γίνει απαγγελία του ποιήματος του Γ. Ρίτσου «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» από τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της Οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
Εκθεση αρχειακού υλικού - φωτογραφίας - ντοκουμέντων
Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού - φωτογραφίας - εντύπων - ντοκουμέντων στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, από αύριο Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2015. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Τα υλικά της έκθεσης φωτίζουν τη δράση και την προσφορά του Ν. Μπελογιάννη στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες στην περιοχή, στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ. Παρουσιάζουν την άφοβη και μαχητική του στάση απέναντι στην τρομοκρατία, στα βασανιστήρια, τις δίκες και στο εκτελεστικό απόσπασμα του μετεμφυλιακού αστικού κράτους, τα οποία τον ανέδειξαν σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ανυπότακτης ηρωικής κομμουνιστικής στάσης, τροφοδότησαν ένα τεράστιο κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης και ενέπνευσαν κορυφαίους ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικούς και διανοητές απ' όλο τον κόσμο.
Με πρόσκλησή τους, η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και οι Τομεακές της Οργανώσεις καλούν όλους/όλες να επισκεφτούν την έκθεση ατομικά ή ομαδικά και ιδιαίτερα τα σχολεία και τις σχολές, τους εκπαιδευτικούς, όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία του λαού μας και του τόπου μας. Παράλληλα με την έκθεση θα διατίθενται ημερολόγιο του 2016 αφιερωμένο στον Νίκο Μπελογιάννη καθώς επίσης και τα σχετικά βιβλία του εκδοτικού της «Σύγχρονης Εποχής».
Πούλμαν για την Αμαλιάδα
Για τη μετάβαση στην Αμαλιάδα δρομολογούνται τα παρακάτω πούλμαν:
ΑΧΑΪΑ
-- Πάτρα, 8 π.μ. από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα
-- Ρίο, 8 π.μ. από το παλαιό Δημαρχείο
-- Αίγιο, 7.30 π.μ. από τέρμα Μητροπόλεως
-- Δυτική Αχαΐα, 8.30 π.μ. από κόμβο Κ. Αχαΐας, Πευκάκια
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
-- Αγρίνιο, 6.00 π.μ. από παλιό σιδηροδρομικό σταθμό
-- Βόνιτσα, 5.00 π.μ.
-- Αμφιλοχία, 5.45 π.μ.
-- Αιτωλικό, 6.00 π.μ. στο σταθμό
-- Μεσολόγγι, 6.30 π.μ. από τη ΔΕΗ
ΗΛΕΙΑ
-- Ζαχάρω, 8.15 π.μ. φανάρια
-- Κρέστενα, 8.30 π.μ. διασταύρωση
-- Πύργος, 9.00 π.μ. πλατεία ΟΤΕ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
-- 7.30 π.μ. στο Λιμάνι
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
-- Αργοστόλι, 6.30 π.μ. στο πάρκινγκ του ΚΤΕΛ
Επίσης, υπάρχουν τα παρακάτω ραντεβού για οργανωμένη μετακίνηση με ΙΧ:
-- Βάρδα, 8.45 π.μ. από το Δημαρχείο
-- Κάτω Παναγία, 8.45 π.μ. από το καφενείο της Κλειώς
-- Λεχαινά, 9.00 π.μ. κεντρική πλατεία
-- Γαστούνη, 9.00 π.μ. Κέντρο Υγείας
-- Βαρθολομιό, 9.00 π.μ. από το μαγαζί Κόμβος
-- Ανδραβίδα, 9.00 π.μ. πιάτσα ταξί
-- Αρχαία Ολυμπία, 8.45 π.μ. σταθμός ΟΤΕ
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσει στις 6.30 π.μ. από την Ομόνοια. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697.42.78.797 και 698.17.82.935.
  • Μετά το πέρας της εκδήλωσης για τον Ν. Μπελογιάννη, η ΤΕ Ηλείας θα πραγματοποιήσει συνεστίαση στο κέντρο «Δεμίρης Royal» στο 75ο χιλιόμετρο ΕΟ Πάτρας - Πύργου (Μαραθιά Αμαλιάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger