Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Κομπασμοί για το νέο... «success story» ...και συστηματική προσπάθεια να φέρουν στα μέτρα τους τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης


Το... αλησμόνητο «success story» («ιστορία επιτυχίας») της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ανασύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στη γνωστή όσο και απατηλή λογική «το μη χείρον βέλτιστο», απευθύνεται στο λαό επιχειρώντας να τον πείσει ότι συνιστά... «επιτυχία» η δυνατότητα ρύθμισης για να συνεχίσει να αποπληρώνει τα χρέη που σωρεύονται στις πλάτες του απ' τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές για λογαριασμό του κεφαλαίου ή το ότι η θηλιά γύρω από το λαιμό των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών θα σφίξει σε αυτήν τη φάση όχι με μαζικούς πλειστηριασμούς, αλλά με άλλους εξίσου αντιλαϊκούς τρόπους που έχουν ήδη επεξεργαστεί κυβέρνηση και τράπεζες. Ολα αυτά σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αμβλύνει τη δυσαρέσκεια που προκαλούν τα παλιά αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί στο ακέραιο, σε συνδυασμό με αυτά που η ίδια έχει ήδη προωθήσει, καθώς και για να κερδίσει χρόνο για το «σερβίρισμα» των νέων που συνομολογεί με την ΕΕ, προκειμένου να «κλείσει» τη διαπραγμάτευση που κάνει για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Υπερασπιζόμενη τη ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή της «ιστορίας επιτυχίας», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, δήλωσε χτες προκλητικά (ΕΡΤ1): «Οι εκατό δόσεις ήταν ένα μέτρο από τα πιο επιτυχημένα της προηγούμενης θητείας της κυβέρνησης. Εδωσε ανάσα σε πάρα πολλούς ανθρώπους (...) ήταν και ένα μέτρο που εισπρακτικά έδωσε περίπου 1,2 δισ., που δε θα τα έπαιρνε το ελληνικό κράτος (...) οι εκατό δόσεις παραμένουν, δεν πλήττονται και αυτό ήταν η επιτυχία της κυβέρνησης μέσα στη διαπραγμάτευση. (...) Μένουν μερικές λεπτομέρειες στο για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύει το μέτρο και βεβαίως σε σχέση με τις καινούργιες φορολογικές υποχρεώσεις που προκύπτουν για τον κάθε φορολογούμενο» και συνέχισε: «Ομως, ότι έχουμε και θετικά σημεία, όπως των εκατό δόσεων, όπως ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τελειώνει νωρίτερα απ' ό,τι περιμέναμε κι εμείς, αυτά δεν μπορεί να μην κρίνουμε ότι είναι θετικά και πως είναι προϊόν προσπάθειας που κάνει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση».
Μπαίνοντας, βέβαια, στο «ψητό» κάθε «success story», τον αντιλαϊκό στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, ανέφερε: «Με ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον που περιμένουμε να προκύψει από την καινούργια χρονιά, πιστεύουμε ότι εντός του 2016, τέλος του 2016 (...) αναμένεται να αλλάξει η εικόνα στα οικονομικά της χώρας. Να περάσουμε σε δρόμο ανάπτυξης που εν πάση περιπτώσει εκείνο είναι το ζητούμενο και τότε θα μιλήσουμε πραγματικά για επιτυχία. Τώρα μιλάμε για επιτυχημένα βήματα και για την προσπάθεια την οποία κάνουμε».
Κι ενώ ομολογεί ότι «ζητούμενο» των παζαριών της κυβέρνησης είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ταυτόχρονα, για να εκμαιεύσει τη συναίνεση του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική, αφήνει να αιωρείται η ψευδαίσθηση ότι ο λαός θα ωφεληθεί απ' την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας.
Στρώνουν έδαφος για τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό
Δεν κρύβει, πάντως, η Ολ. Γεροβασίλη ότι επόμενος στόχος της αντιλαϊκής επίθεσης είναι το Ασφαλιστικό, κινδυνολογώντας περί επικείμενης κατάρρευσης του συστήματος. «Είμαστε υποχρεωμένοι - ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με τη διαπραγμάτευση- να πάρουμε μέτρα για το ασφαλιστικό σύστημα (...) βεβαίως θα υπάρξει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση (...) Ο στόχος είναι βεβαίως αναδιανεμητικός και δίκαιος σε σχέση με την πραγματικότητα, σε σχέση με την οικονομική δυνατότητα της χώρας και με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλιστικών ταμείων αυτή τη στιγμή», δήλωσε.
Κατά τα λοιπά, ισχυρίστηκε ότι πίσω απ' την υπόθεση με τις καταγγελίες Πανούση κρύβονται κέντρα που επιθυμούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης. Επιχείρησε να παρουσιάσει τη σημερινή απεργία σαν «όπλο» στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, που τάχα δε συμφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζει και που της την επιβάλλουν οι δανειστές. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι έντονη, όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται συμμέτοχο και ενήμερο τον ελληνικό λαό» υποστήριξε.
Η κυβέρνηση δε φέρει καμία ευθύνη για τίποτα, κατά το γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγα, που υποστήριξε ότι για την κρίση φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις και για τη σημερινή πολιτική οι δανειστές που την επιβάλλουν! Οπως ισχυρίστηκε, «στην κρίση μάς βύθισαν οι πολιτικές δεκαετιών των προηγούμενων κυβερνήσεων... Εμείς προσπαθούμε τώρα να βγάλουμε τη χώρα από αυτή την κατάσταση, κρατώντας την κοινωνία όρθια (...) Εχουμε πει (...) ότι την κοινωνία την θέλουμε να πιέζει. Αυτό έγινε και με το δημοψήφισμα. Δε βρισκόμαστε εκτός κοινωνίας και η πίεση ουσιαστικά διευκολύνει και βοηθάει την κυβέρνηση (...) Η διαμαρτυρία απευθύνεται στους δανειστές, σε αυτούς που πιέζουν και για την πρώτη κατοικία και για οποιοδήποτε άλλο σκληρό μέτρο». Η προσπάθειά τους να φέρουν στα μέτρα τους τις λαϊκές κινητοποιήσεις απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι πραγματικά προκλητική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger