Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Στους δρόμους βγήκαν οι πολίτες δεκάδες χιλιάδες χαμός τώρα Καταλήψεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Καταλήψεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, εργαζόμενοι στους δήμους και ναυτεργάτες προχωρούν σε κινητοποιήσεις - Οι νέες περικοπές που φέρνει το τρίτο μνημόνιο γονατίζουν τα νοικοκυριά - Μόνο εμείς ξέρουμε πώς τα βγάζουμε πέρα, λένε - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο - 3.000 πολίτες αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα

Συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, εργαζόμενοι στους δήμους και ναυτεργάτες κρατούν το χορό των κινητοποιήσεων, σε μια πολύ δύσκολη μέρα για τους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή βρίσκονταν περίπου 3.000 πολίτες που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα της κυβέρνησης.



Από τις 10 το πρωί βρίσκονται οι συνταξιούχοι στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τις επικουρικές. «Στο σύνολο του χρόνου η σύνταξη μου έχει μειωθεί περίπου στα 6.000 ευρώ μαζί με δώρα και επιδόματα. Μόνο η καρδιά μου το ξέρει πώς βγαίνω στα καθημερινά έξοδα» είπε συγκινημένος ο κ. Γιώργος, συνταξιούχος του ΙΚΑ μιλώντας στο protothema.gr. «Αυτοί που κυβερνάνε, μας έχουν γράψει. Όσο ήταν αντιπολίτευση έλεγαν αλλά, μόλις βγουν στα πράγματα μας γράφουν όλους. Έχω τρία εγγόνια, η κόρη μου είναι ανάπηρη και την βοηθάω εγώ, ο γιος μου είναι άνεργος. Πού να πρωτοφτάσει η σύνταξη; Μου έχουν κόψει 600 ευρώ μηνιαίως» ανέφερε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Σπύρος. «Εμένα μου έκοψαν κοντά στα 1.100 ευρώ, συν τα δώρα, πέφτουν κοντά στις 20.000 το χρόνο. Όσο μπορώ περιορίζω τα έξοδα μου, βοηθάω παιδιά και εγγόνια που έχουν φροντιστήρια και δραστηριότητες» υπογράμμισε ένας άλλος συνταξιούχος.








Την ίδια ώρα, πορεία από την Ομόνοια ως τη Βουλή κάνουν άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, ζητώντας αξιοπρεπή διαβίωση και τέλος στην ανασφάλεια και τη φτώχεια που τους έχει επιφέρει η πολιτική του μνημονίου. Κλειστή παραμένει αυτή την ώρα η οδός Σταδίου.















Από τις 10:00 έως τις 13:00 θα διαρκέσει η κατάληψη των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε όλα τα δημαρχεία της χώρας, που παραμένουν κλειστά για το κοινό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστα Ξανθόπουλο, «η σημερινή κινητοποίηση είναι στα πλαίσια κινητοποιήσεων με αφορμή την απεργία της επόμενης εβδομάδας στις 12 Νοεμβρίου και με στόχο τη συζήτηση και ενημέρωση των εργαζομένων για τα προβλήματα που υπάρχουν».


Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - πηγή φωτογραφίας: press724.gr



Δημαρχείο Αγρινίου - πηγή φωτογραφίας: agrinionews.gr


Δημαρχείο Αγρινίου - πηγή φωτογραφίας: agrinionews.gr

Παράλληλα, η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ που ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ, παρατάθηκε για ακόμα 48 ώρες και αναμένεται να λήξει στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής. Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν πως «βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση και αυτών των ελάχιστων, που έχουν απομείνει, μετά από πέντε χρόνια Μνημονίων (πρώτου και δεύτερου), τα οποία, με τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση το τρίτο Μνημόνιο, όπως αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η διάλυση του ΝΑΤ και η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους σε πλήρη αφανισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger