Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Μαθητές: «Κλείνουμε τα σχολεία για να σας ανοίξουμε τα μάτια»

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Μεγάλη μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο του Βόλου, διεκδικώντας
καλύτερες συνθήκες δημόσιας εκπαίδευσης κΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ1αι με η συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από πολλά σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την αύξηση του ΦΠΑ στα φροντιστήρια, για την έλλειψη δωρεάν μετακίνησης στα σχολεία, ζητούν το σχολείο να τους παρέχει δωρεάν ένα γεύμα και καλύτερες υποδομές, που είναι ανύπαρκτες στα ΕΠΑΛ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαθητές με τίτλο “Κλείνουμε τα σχολεία για να σας ανοίξουμε τα μάτια” αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι: «από το 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια (που πλέον μας αφορά όλους) και το ξόδεμα μιας περιουσίας για την εισαγωγή μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και το ξόδεμα άλλης μιας για την φοιτητική ζωή μας. Από την έλλειψη δωρεάν μετακίνησης των παιδιών που μένουν μακριά από τα σχολεία μέχρι το δικαίωμα για ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο. Από τις υποδομές που είναι ανύπαρκτες στα σχολεία (ειδικά στα ΕΠΑΛ) μέχρι τις ψυχοφθόρες εξετάσεις και πανελλήνιες».
Σε άλλο σημείο οι μαθητές επισημαίνουν ότι αγωνίζονται για τους συμμαθητές τους, τους καθηγητές τους , τους γονείς τους, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες και για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη τη βοήθειά τους.
Απευθυνόμενοι προς την τοπική την κοινωνία, οι μαθητές την παρακινούν να ξεσηκωθεί, τονίζοντας: «συνεχώς ακούμε πως είμαστε το μέλλον αυτής της κοινωνίας, όμως κανείς δεν φαίνεται να φροντίζει και να νοιάζεται γι’ αυτό το μέλλον. Εάν δεν μπορείτε εσείς να βγείτε μπροστά και να κάνετε την αρχή, θα την κάνουμε εμείς οι μαθητές. Έτσι κι αλλιώς όλα τα παραδείγματα της ιστορίας δείχνουν πως πάντα η νεολαία έφερνε την αλλαγή. Το μόνο που σας ζητάμε είναι η στήριξή σας. Θέλουμε σε αυτόν τον αγώνα που αρχίζει σιγά-σιγά να μας βοηθήσετε, να φανείτε αλληλέγγυοι στα παιδιά σας. Είμαστε ο ανθός της Ελληνικής κοινωνίας και ας επιμείνουν να προσπαθούν να μας ποτίζουν αυτόν τον ανθό με αδικία, απληστία, μίσος και διχασμό».
Καταλήγοντας σημειώνουν ότι έχουν όλοι την υποχρέωση να παλέψουμε όχι μόνο για τα δικά μας δικαιώματα , αλλά για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου. «Η ζωή μας επηρεάζεται άμεσα από τη ζωή του διπλανού μας. Να παλέψουμε για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία μας, τη ζωή μας».
Οι μαθητές κατέβηκαν με πορεία από τα σχολεία τους και κατέληξαν στην παραλία στο ύψος του Μνημείου Ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger